Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Ilona @ 23 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=492438Teraz mysle o wiśniach na śmietanie
fiesgrins.gif

lecker.gif
No i po co to napisałaś
baa.gif
mam wiśnie w lodówce
fiesgrins.gif
mniam.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Ilona, ciacho 1 klasa
lecker.gif
mniam.gif

Chyba sie jednak niedługo do ciebie wybiorę na ajerkoniak i Mulatkę Pavlovą
fiesgrins.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
A kiedy znowu robisz, Ilona.. Może akurat będe zupełnie przypadkiem (oczywiście
fiesgrins.gif
) przejeżdżac przez Piłę i zupełnie przypadkiem akurat pod Twoim blokiem?
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
To może Wy dziewczyny się zgadajcie i przy okazji zrobimy sobie spotkanie cinowe przy Pavlovej
fiesgrins.gif

icon_mrgreen.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
icon_redface.gif
icon_redface.gif
icon_redface.gif


Dziękuję za wszystkie pochwały
anbetung.gif


Teraz to aż mi głupio
icon_redface.gif


Przecież nic takiego nie zrobiłam - normalna beza
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
No i ja się skusiłam.. Zostało mi z robienia ajerkoniaku akurat 6 białek, to zaszalałam
icon_smile.gif


Beza mi się lekko rozjechała - nie była wysoka, a za to średnicę zwiększyła o 4 cm
icon_smile.gif

Nie miałam owoców... Banany i jedno pomarańczko, które na szczęście uratowało smak, ożywiło trochę.
Bęzę przesmarowałam resztką czekoladowego kajmaku - tak dla koloru i smaku
icon_smile.gif
Po wierzchu posypałam gorzkim kakao, żeby słodycz ciut złagodzić
icon_smile.gif


Efekt - niebo w gębie!
icon_smile.gif


pict0002cd4.jpg

pict0003rv7.jpg


Dziękuję za pyszny, prosty przepis - już nie będe miała dylematów, co zrobić z nadprogramowymi białkami
icon_smile.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Przeczytałam cały wątek i dorzucę swoje dwa grosze
icon_smile.gif
. Wydaje mi się, ze udana pavlova to kwestia piekarnika. Ja robię swoją bez większych ceregieli, nie przyglądam się pianie, sypię cukier w zasadzie hurtem, nie przesiewam kakao, jak juz żyrafa ma prolem z kręceniem rózga w tej pianie to wyrzucam na papier i pakuję do piekarnika. Zawsze wychodzi, jest dość wysoka i opada dopiero przy przerzucaniu na talerz albo i nie opada. Piekarnik jak nic bo to naprawdę nie moja zasługa.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy