Jaco
Member
- Gru 5, 2004
- 6,655
- 1
- 0
Graz @ 29 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=495612czekoladowa Pvalowa w wykonaniu jaco jest pyszna!
tiaaaa, szczególnie z "bitą" śmietaną![]()
Graz @ 29 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=495612czekoladowa Pvalowa w wykonaniu jaco jest pyszna!
tiaaaa, szczególnie z "bitą" śmietaną![]()
Cinka @ 29 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496128No ono się tak nie bardzo wylewa, bo po ubiciu takie dość plastyczne jestPotwierdzam![]()
Ja miałam problem z "kształtowaniem" - dość sztywna masa wychodzi![]()
Cinka @ 29 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496128Za pierwszym razem kombinowałam tak żeby na zewnętrznym brzegu zrobić taki wyższy "murek" żeby wewnątrz wyszło fajne "schowanko" na śmietanę - ale to w sumie nie ma sensu.I tak środek opada i zostaje fajny brzeg![]()
Hichotka @ 30 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496209no to teraz mi powiedźcie na czym to pieczecie ? i czy smarujecie czymś ewentualnie spód ???Na papierze do pieczenia.
Niczym nie smarałam![]()
Ilona @ 30 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496212Na papierze do pieczenia.
Niczym nie smarałam
Tak samo.
Rysuję sobie tylko od lewej strony na papierze wyraźne koło coby elypsy nie upiec![]()
Średnica tak około 24 cm - lepiej mniej niż więcej bo im mniej tym wyższa pianka w środku![]()
A sposób Nigelli ( o ile dobrze mi się zdaje ) to taki że ona po upieczeniu odwraca bezę do góry nogami i śmietanę daje na spód - ja nigdy nie odwracam.
Cinka @ 30 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=496222A sposób Nigelli ( o ile dobrze mi się zdaje ) to taki że ona po upieczeniu odwraca bezę do góry nogami i śmietanę daje na spód - ja nigdy nie odwracam.W przepisie chyba jest to napisane![]()
Odwróciłam.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.