Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Cinka @ 8 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=501376
handclasp.gif
też jak nic - dałabym radę, tylko że nas do podziału było więcej
rofl.gif
Cinka to jesteśmy słodkie idiotki
dance.gif
 

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
Dla mnie za słodkie, hcoć mężul i całą by na raz wciągnął
icon_smile.gif
Ale nas jest 6 osób w domu na codzień, bez gości, więc akurat każdemu po kawałku wypadło
icon_smile.gif
 

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Tobatka @ 8 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=501150Bo ona jest akuratna, żeby zjeść mały kawałek i więcej nie mieć siły wcisnąć
icon_smile.gif
Czyli wbrew pozorom całkiem dietetyczna (zwykłego ciasta z owocami więcej bym wtargała)
icon_smile.gif
Ło jeżu... posadź mnie przed całą a w ciągu pół godziny wyczyszczę Ci talerz. Albo i szybciej... Tylko koniecznie bita śmietana bez cukru i na to jakies kwaskowate owoce
icon_smile.gif
 

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
cóż ja moge powiedzieć - smakowała mi bardzo w wersji jaco. sama tez sie porywałam, ale gdzie tam - dwa razy gumowate płaskie placki mi wyszły
icon_neutral.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
a moja znów wyszła bosko smaczna
mniam.gif


tym razem zrobiłam z ananasem + poziomkami na wierzchu... dodam, że poziomki miałam mrożone
icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Cinka @ 12 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=503785Czemu beczy?
kasha @ 12 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=503843Pewnie jej zeżarli jak się obejrzała za siebie
icon_mrgreen.gif
Graz @ 12 May 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=503858Trzecia próba (juz z połowy porcji, żeby nie marnowac za duzo składników) własnie wylądowała w koszu
icon_sad.gif
Graż - moja właśnie tam znalazła swoje miejsce. W koszu
cry_1.gif


To najgorsza porazka kulinarna jaka ostatnio od bardzo dawna zaliczyłam.
icon_confused.gif
Białka świetnie sie ubiły, wylałam na papier, piekła sie z blachą pod spodem. Najpierw przepisowe 180C przez 5 min., potem zmniejszyłam do 130, bo nie ufałam tym 150.
Początkowo było wszystko ok. Piana z białek mi ładnie urosła, nabrała apetycznych puchatych kształtów, a po 30 min. zaczęła sie przypalać. Nie pomogło zmniejszenie do 120 - cholera sie spaliła wcześniej robiąc wielkie plack na blasze. Wkurzyłam sie tak, ze aż płakać mi sie chciało.
icon_sad.gif


Najgorsze jest to, ze czytajac te wszystkie ochy i achy postawiłam na to ciasto i wyszła d... blada - pardon, spalona. Zastałam bez ciacha na weekend. Dobrze, że miałam wczesniej upieczone orzeszki.
Nie wiem, jak wam sie udaje upiec nie paląc, a co niektórym nawet blade wychodzą
gruebel_2.gif
dontknow.gif
To niewykonalne.
 

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Jesli sie spalila od gory-to sprobuj ja piec na najnizszej polce-a jesli od dolu-to nawyzszej
wink.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy