Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
kasiak73 @ 4 Jul 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=532574JotHa może spróbuje jeszcze raz zrobic w gazowym ale przy otwartych czy uchylonych drzwiczkach?
Kasiu o tym pisalismy juz tutaj duzo wczesniej, nie wiem dokladnie gdzie i kiedy, ale napewno. Przy malych bezikach w gazwoce suszylam dluzej, na wyzszej temperaturze (troche powyzej 100stC) , ale z uchylonymi drzwiczkmi, wiec temp sie zmniejszala. W elektrycznym ciemnieja mi juz przy 75st, susze w 50stC. Duza pavlowe robilam i u siebie i u mamy w tych samych warunkach (czas i temp), ale w roznych piekarnikach elektrycznych i u mamy 'skorka' byla 'grubsza' niz u mnie, wiec indywidualnie trzeba dopiescic.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Kasiak73 - proszę o szczegóły jak robiłaś w gazowym - może sie odważę jeszcze raz spróbować
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Akulko piekłam przy uchylonych drzwiczkach na jedynce ,póżniej zwiekszylam na dwójke temp.i o dziwo wyrosla nie przypalila sie super.
Fotki brak bo jak sie dorwala moja corka to byl moment.
Akulko probuj mysle że wyjdzie.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzięki - a jedynka i dwójka ilu stopniom u ciebie odpowiada? Bo ja na pokrędle mam opcje na bezy i dalej oznaczenia temeraturowe
gruebel_2.gif
 

kasiak73

Member
Lut 15, 2005
2,590
0
0
Jedynka to130 stopni
Dwójka to 150 stopni i ta temp u mnie wystarczyła
Moja córka juz prosi o powtórke ciasta szok ona taki niejadek
icon_biggrin.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
robię znowu jutro
fiesgrins.gif
z czereśniami...ale będzie wyżerka
zahnlos.gif
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
jednak ładniej prezentuje sie z kiwi
icon_wink.gif


pavlova.JPG
pavlova1.JPG
 

Załączniki

  • pavlova.JPG
    pavlova.JPG
    82.9 KB · Wyświetleń: 0
  • pavlova1.JPG
    pavlova1.JPG
    121.3 KB · Wyświetleń: 0

alisia

Member
Sie 21, 2006
515
0
0
Hmmmmm, cudowna, chyba zrobię na jutrzejszy dzień z okazji powrotu mojej najstarszej latorośli z obozu. Ona uwielbia Pavlovą i wszystko co słodkie
icon_mrgreen.gif
 

szpulka

Member
Gru 10, 2006
117
0
0
Dziewczyny, no mam problem...
Robiłam Białą Pavlovą 4 razy. Za każdym razem pycha.
anbetung.gif
Ale za każdym razem problem: tak mi sie to przyklei do folii, że nie mogę normalnie jej odkleić a co dopiero przewrócić!
baa.gif
Jeszcze pierwsze 3 razy jakoś... ale teraz, za 4-tym razem, cała mi sie rozleciała...
baa.gif

Macie jakiś patent na to? A może Wam sie nie przykleja...?
 

Caritka

Member
Mar 14, 2005
10,541
0
36
A probowalas na papierze?
Ja robilam na papierze do pieczenia i letnia beze wyciagnelam z piekarnika i polozylam na kratke do calkowitego wystudzenia.
Nic mi sie nie przyklejalo.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Na noc w piekarniku zostawilam (akurat na impreze wychodzilam
icon_wink.gif
) - super zlazła z papieru rano
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy