Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Akulka @ 28 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=722533A ja po mojej porażce jeszcze sie nie odważyłam
icon_sad.gif
Ale zdjeciami po oczach dajecie
lecker.gif
icon_smile.gif
to samo mogłabym napisać
icon_wink.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Jak dla mnie z truskawkami
icon_lol.gif
ale myślę że z malinami i jagodami będzie równie dobra - po prostu z kwaskowatymi i miękkimi owocami smakuje najlepiej
icon_smile.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Ewena, dziękuję
icon_smile.gif



Olcieek napisała:

''Mara miałaś mąkę kukurydzianą ? Bo w pavlovovym wątku widziałam że piękną piankę miałaś (miałaś bo pewnie już zjedzona icon_wink.gif )
może jakieś porady dla nieudacznika pavlovovego - wezmę sobie je do serca''

Miałam mąkę kukurydzianą ale do pavlovej dodałam ziemniaczaną
icon_mrgreen.gif
Piekłam też wiele razy z kukurydzianą i nie widzę żadnej różnicy w efekcie końcowym. Z tą bezą jest dokładnie tak jak pisze Ewena, białka muszą być dobrze ubite, a wcześniej trzeba je schłodzić. Ubijanie piany nie zajmuje mi to dużo czasu, mikser
od razu nastawiam na najwyższe obroty i po 10-15 min pavlova siedzi sobie już w piekarniku. Zbyt długie ubijanie moim zdaniem tylko jej szkodzi.
Piekę w niższej temperaturze 130-140*C ale to pewnie zależy od piekarnika.

Olcieek, życzę powodzenia i powtórzę za Eweną, to nie jest trudne ciasto.
daumen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy