Biała Pavlova/Biała Pavlowa w wersji wczesnojesiennej

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Maraa przepięknie ozdobiłaś swoją Pavlovą...cudo! Też mogłabym ją jeść codziennie, ale niestety ostatni kawałek siedzi w lodówce
icon_smile.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Sylwio, Joanno, dziękuję!
bussi.gif

Olcieek, ja mam piekarnik elektryczny i pewnie dlatego jest mi łatwiej. Pamiętam jak bardzo męczyłam się z gazowym, który nie był wyposażony w termometr.
Mogę Ci tylko doradzić, że bezę lepiej suszyć dłużej w niższej temperaturze, niż krócej w zbyt wysokiej. To są oczywiście tylko moje spostrzeżenia.
icon_wink.gif

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
haa no i może tu jest mój problem własnie
icon_wink.gif
bo wszystkie bezy jakie robię to mi sie rumienią jeszcze ..
dobra. na pewno jeszcze kiedyś spróbuję, ale jak wróci rodzina i będzie miał kto jeść. sama dla siebie nie będę robić
icon_wink.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Ja już nawet w tym wątku pisałam, że też wolę bezę suszyć w niższej temperaturze a dłużej. Ostatnią suszyłam w 110 st. przez 2 godziny z termoobiegiem, ale wolałabym, żeby siedziała jeszcze dłużej, lubię jak sucha warstwa jest większa niż ta pianka.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
olcieek @ 8 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=725841haa no i może tu jest mój problem własnie
icon_wink.gif
bo wszystkie bezy jakie robię to mi sie rumienią jeszcze ..
dobra. na pewno jeszcze kiedyś spróbuję, ale jak wróci rodzina i będzie miał kto jeść. sama dla siebie nie będę robić
icon_wink.gif
ja tam radzę Ci zrobić, ja też przeważnie robię dla samej siebie, bo moja córka rzadko do domu przyjeżdża. Smakuje mi równie dobrze na drugi a nawet trzeci dzień, chociaż było już kiedyś tak, ze jedną połowę olbrzymiej pavlovej zjadłam sobie na obiad a drugą połowę... na deser
icon_redface.gif
, no po jakiejś godzinnej przerwie
icon_mrgreen.gif

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Beatko, mam tak samo.
icon_redface.gif

Maraa, powtorze za innymi: piekna beza.

Margot, a Ty z tej kuchni jeszcze nie wyszlas ?
icon_wink.gif

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
JotHa, dziękuję
icon_smile.gif

Mam wielką prośbę do Cinek, które pieką czekoladową pavlovą, podzielcie się swoimi doświadczeniami. Robiłam kilka razy i zawsze wychodzi mi ogromny naleśnik, nie wiem co robię zle
gruebel_2.gif

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,728
603
113

Tobatka

Member
Lut 7, 2006
3,700
0
0
No ja regularnie robię jak mi się skończy ajerkoniak i dorabiam, bo akurat 6 białek mi zostaje
icon_smile.gif
Więc 2 dni temu znowu miałam.. Z malinami, truskawkami i borówkami... I leciutko skropione to wszystko sosem czekoladowym.. Niebo w gębie!
icon_smile.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Jak zwykle boska
mniam.gif

Załączniki

• kkk.JPG
    kkk.JPG
    115.7 KB · Wyświetleń: 0

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
Ja też dzisiaj upiekłam i ... schowałam wysoko na szafki
icon_mrgreen.gif
Czasami o niej zapominam i później - odkrycie. Co ważne smakuje równie dobrze po tygodniu o ile jest zawinięta w ściereczke lnianą. A robię wtedy kiedy mam rozgrzany piekarnik np po pieczeniu chleba - taka ze mnie oszczędna dziewczyna
biggrinflip.gif

Ale te maliny bosko wyglądają - zrobię taką

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Sylwia, Pavlova perfekcyjna
daumen.gif

P.S.No to teraz ja idę do kuchni, mam niezagospodarowane sześć białek w lodówce.
icon_mrgreen.gif

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Fajnie, że się podoba:)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy