Ilona @ 22 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=730373Zganiac tez mogłaś![]()
Hmm to nie wiem czemu tak. Mądrzejsze ode mnie zapewne się wypowiedzą
Ilonko, mądrzejsza od Ciebie nie jestem na pewno ale swoje trzy grosze dorzucę, jeżeli pozwolicie?![]()
Wydaje mi się, że temperatura pieczenia była zbyt wysoka. Ja piekę zawsze w 130-140*C i czasami trwa to dłużej niż 1,5godz lepsze efekty daje suszenie bezy w niższej temperaturze. Potwierdziły to również Joanna i BeataSz w tym wątku.
Ewusiek, nie martw się, zapadnięciem na środku, czasami się tak robi jak beza stygnie. Przed nałożeniem śmietany odwróć bezę ''do góry nogami'', ja zawsze tak robię. Spód jest grubszy i lepiej utrzymuje ciężar śmietany i nie zapada się wtedy na środku.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.