mysz @ 20 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740667ciekawe czy ja się kiedyś odważę...
zrob jak najszybciej ja tez sie balam a fajna mi wyszla o smiesznym ksztalcienajwazniejsze to mocno bialka ubic przed wsypaniem cukru![]()
dopoki nie sprobujesz nie bedziesz wiedziec jak ci pojdzie ...
olcieek @ 21 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740707o po wsypaniu cukru też długo ubijać ?![]()
nie no pavlova mnie prześladuje na każdym kroku.piane ubilam bardzo mocno przed wsypaniem cukru na sztywno, potem tylko az cukier polaczy sie z piana ... jak odwrocilam miske do gory dnem to nic niewylatywalo miwoczas jest dobre !! wrzucilam na papier do pieczenia i jakos wyszlo ... robilam czekoladowa.![]()
olcieek @ 21 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740802połaczy ale nie rozpuści
Olcieek, czekam na Pavlovą w Twoim wydaniu! Wierzę w Ciebie!![]()
, a ja głupek od razu na głos: 'co?! jak to 6-7 metrów buahahagent ze mnie![]()
![]()
ocet jabłkowy dawać czy dać se siana bo nie mam innego ?
pewnie już o to gdzieś pytałam ..
przestudiuje po raz setny proces pieczenia (ze zmniejszaniem temp. i czasem) i biorę się za to ustrojstwo wieczorem, bo teraz sernik się piecze.
ps. mam już 4 białka. dwa się rozmrażają ayy, będę robić, będę robić.
olcieek @ 21 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740876ocet jabłkowy dawać czy dać se siana bo nie mam innego ?Dawac, dawac. Ja specjalnie "smakowy" kupowałam![]()
olcieek @ 21 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740802połaczy ale nie rozpuści
moje sie nie rozpuscily do konca, byly krysztalki jak wrzucalam na papier w piekarniku sie wyrownaloa dalam wiecej curku niz w przepisie![]()
kasha @ 21 Aug 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=740906Olcieek czy mogłabyś zmierzyć ile mililitrów ma to 6 białek?Według tej strony 8- 10 białek to objętościowo 1 cup. A tutaj napisali, że 1 cup to białka z odpowiednio 9 małych, 8 średnich, 7 dużych i 6 bardzo dużych jaj.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.