Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

Milunia

Member
Paź 29, 2004
141
0
16
Oczywiście do biszkoptu jak i innych ciast (oprocz kruchego) wskazane jest dodawanie spirytusu (ocet jest tu zastępczo) ale ja dodaję.
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
robiłam z 4 jaj tak jak w przepisie, tylko piekłam najpierw w 160 stopniach 20 minut, potem dopiekalam w 200 stopniach. Wyszedł wysoki i tak jak mówiła hihihihiiii spokojnie mozna go na 3 częsci podzielic... ja podzielilam na 2 no ale ja sie sugerowalam przepisem... tzn. wykorzystalam go do śmietanowca
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
:ugly: własnie wstawiłam biszkopt i teraz jak tu patrze to mis ie przypomniało ze zapomniałam o occie :| Myslicie ze bedzie jadalny?
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
1
38
U mnie jadalne są tylko te bez octu ;) Więc powinien i u Ciebie być jadalny
A co będziesz robić z tym biszkoptem? Ja dziś piekę bajaderki truskawkowo-rabarbarowe.
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
A ja smietanowca :mrgreen: Cos mi bleszka zrobiła numer i sie skręciła. Mam teraz wielką góre do zcinania :evil: Robie na takiej zwykłej blaszce zeby zobaczyc jak wyjdzie. Zreszta mam 3 kg truskawek (3 zł/kg :shock:) wiec moge upychać :mrgreen:
 

margolcia

Member
Lis 9, 2004
2,019
0
36
wiecie co? zrobiłam przegląd moich przepisów na biszkopty i okazało sie, że jeden z nich jest prawie identyczny z przepisem HII! i też jest z dodatkiem octu:) także nie warto się bać tego dodatku, bo mój biszkopcik właśnie się upiekł i stygnie w kuchni! czy wy też kobitki smarujecie tylko dno blaszki , w której będziecie piekły to ciacho?
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ja smaruje i wysypuje bułką tarta... tylko spód oczywiscie
icon_smile.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
ja jak ostygnie
icon_smile.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
CYTATgadaj jak wyszedł bo umieram z ciekawości... pokroi się na 3 czy nie
musi sie pokroic, ja go wczoraj piekłam i spokojnie moglabym go na 3 cz podzielic