Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

skanna

Well-known member
Mar 21, 2006
4,964
326
83
Jestem po degustacji tortu - takiego delikatnego jeszcze nigdy nie zrobiłam. Przepis wpisany na stałe do zeszytu
icon_smile.gif
A fotkę wkleję, jak mi prześlą.

Gru 16, 2005
686
0
0
ja tez musze powiedziec, ze tak smakowitego biszkoptu jeszcze nie pieklam!
icon_biggrin.gif

Jest genialny! Delikatny, puszysty, wyrosniety, mmmm.... - bez problemu udalo mi sie go podzielic na trzy czesci, poza tym przepis podany sensownie w szklankach, a nie w jakichs paskudnych gramach. I nie straszny byl mu nawet moj zdezelowany piekarnik. Hihiii - dziekuje! :blume:
icon_biggrin.gif
)

Nesia

Member
Cze 22, 2005
640
1
16
Moj biszkopt tez pieknie urosl, teraz stoi i czeka na przelozenie :mrgreen:

Bedzie z niego tort urodzinowy dla mojego Buby ( 2 latka jutro konczy :mrgreen: )

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
bardzo się cieszę, że przypadł do gustu dziewczyny ten biszkopt :lol: :lol: :lol: :lol:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
Mnie wyrósł jak dziki, pełna forma go była, a po wyjęciu opadł skubany, brutalnie samoistnie odrywając się od brzegów :lol: (które były oczywiście nieposmarowane, więc proces samoistnego odrywania był tym bardziej rozdzierający :mrgreen: ). Skurczył się o połowę :lol: Ale zakalca nie było ni dudu i mimo skurczu był leciutki, puszysty i przepyszny. Nie miałam octu i dałam zamiast niego spirytus, może jak zakupię ocet bydlątko nie opadnie. Po dodaniu mąki mieszałam rózgą bardzo delikatnie, nie zmienił konsystencji, więc nie to mu zaszkodziło. Następnym razem napoję go octem, może bardziej mu posmakuje :lol:

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Lis ja wszytsko mieszałam mixerem,dałam ocet,nie wiem spirytus tto chyba nie za bardzo pomysł :dump: hmmm.... zreszta nie wiem :lol:
Studziłam go w wyłączonym piekarniku i nie opadł ai ciutkę

ruda

Member
Lip 9, 2006
1
0
0
Hm..pieke naprawde od bardzo dawna..i wypróbowałam rózne przepisy na biszkopt..przewaznie mi opadal/ tym bardziej ze piekę w prodziżu/
a teraz wypróbowalm ten przepis ??i REWALACJA ..wyrósl jak "malowanie"..puszysty i taki lekki .Innego napewno juz piec nie będe ..ten wychodzi :)Dziękuej za przepis jest WSPANIAŁY
icon_smile.gif
:
POzdrawiam serdecznie
icon_smile.gif
icon_smile.gif
I POLECAM
icon_smile.gif
icon_smile.gif

burek

Member
Cze 19, 2006
1,930
0
0
Genialny :freu: . Jak zdążę to jeszcze mu cyknę fotkę, ale znika w zastraszajacym tempie.

Milunia

Member
Paź 29, 2004
141
0
16
lislavo, spirytus może byc jak najbardziej (ocet jest w zastępstwie spirytusu). Nie wiem kto ale kiedyś podawał na mniamie taką podpowiedź: biszkopt po wyjęciu z pieca (w tortownicy) odwraca do gory dnem i stawia na 3 szklankach (samymi brzegami tortownicy) i czeka do wystygnięcia - nie opada, tak teraz zawsze robię i jest ok.

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
:eek: łał...

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
Isabell, w jakiej tortownicy robiłaś? 26 cm czy mniejszej?
no właśnie patrząc na przepis myślałam ,że w mała tortownica to będzie w sam raz :roll: i żałuję bo mi wyszedł w 22 cm tortownicy ale wyszedł mi dużo poza

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Isabell wyszedł Ci cudny :lol: :lol: :lol: Cieszę się :lol: :lol: :lol:

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
dziekuję i na stałe go będę robić
icon_smile.gif

jest jak dla mnie naj naj a sąsiadka co jest cukiernikiem i piecze po wsi zajadała tak szybko ,że ja normalnie omało co z krzesła nie spadłam :mrgreen:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0

isabell

Member
Lip 7, 2005
4,947
0
36
dziekuję i na stałe go będę robić
icon_smile.gif

jest jak dla mnie naj naj a sąsiadka co jest cukiernikiem i piecze po wsi zajadała tak szybko ,że ja normalnie omało co z krzesła nie spadłam :mrgreen:
:mao: :mao: :mao: :mao:
no właśnie tak to oamło by było ze mną- a nie wierzyła ,że tylko z 4 jajek bo ona robi to chyba z 8 i wychodzi jej taki sam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy