Biszkopt, który jest pyszny i niezawodny

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
Nie miałam już pomysłu co by upiec,więc postanowiłam ,ze upiekę biszkopt do tej pory piekłam nieskomplikowany i udający sie zawsze,ale chciałam spróbować coś nowego i padło na ten przepis,upiekł się,ale jak sprawdzałam patyczkiem to miał taką fajną kopułkę potem ona znikła
icon_frown.gif
,a zrobiły się delikatne garby,no nic strasznego,na razie studzi sie ,teraz zastanawiam sie nad masą,muszę poszukać inspiracji
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Nie trzeba sprawdzac: nawet nie wolno / zawsze opadnie /. Biszkopt jest upieczony, gdyz brzegi zaczynaja odstawac od tortownicy. Piekarnika NIE WOLNO otwierac przez 25-30 minut.
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Jednak nie mozna. Jedyna rada to przywiazac sie do krzesla.
icon_mrgreen.gif
Korci czlowieka, a widac z tego, ze te 30 minut bylo za malo.
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,203
2,759
113
Linn @ 31 May 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=710951Nie trzeba sprawdzac: nawet nie wolno / zawsze opadnie /. Biszkopt jest upieczony, gdyz brzegi zaczynaja odstawac od tortownicy. Piekarnika NIE WOLNO otwierac przez 25-30 minut.
Nie zgodzę się z tym. Ja swój (zdjęcie na poprzedniej stronie) po 40' sprawdziłam patyczkiem i po stwierdzeniu, że gotowy od razu wyjęłam z piekarnika. Jak widać nic mu się nie stało.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
No, ja tez biszkopty wyciągam z pieca zaraz po upieczeniu
icon_wink.gif
Raczej nic im to nie szkodzi. rzadko sie zdarza, ze powietrza trochę wypuści
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0

Annaa

Member
Lut 20, 2006
116
0
0
dsc003250001adkm1.jpg


icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Annaa slczny biszkopt, mnie tez ladnie wyrosl z tego przepisu...teraz jest dla mnie nr 1 wsrod biszkoptow
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Przyznaję, przepis jest na dobry biszkopt. Co do proszku, przyznaję Ci Hichotko rację. Ciasta proszkowe piekły nasze babki . W żywieniu nie da się wyeliminować "chemii", bo wszystko jest nią naszpikowane w ilościach i sortach o których nawet nam się nie śni. Ilość proszku mamy przynajmniej my same pod kontrolą.
Ale wracając do biszkopta, poniżej zamieszczam zdjęcie swojego wypieku po wystudzeniu i przekrojeniu:
im000831wd1.jpg

Zrobiłam go na zaparzonych jajach (w kąpieli wodnej oczywiście).
Pozdrawiam.
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Ponownie piekłam biszkopt z tego przepisu - wyszedł jak zwykle świetny.
A co do zdjęcia biszkoptu upieczonego przez Iwonę, myślę, że zbyt krótko ubijane były jajka. Raz zdarzyło mi się ubijać je krócej i biszkopt wyszedł mi dokładnie taki jak na zdjęciu.
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Gotowe, przelozone, mlekiem skondensowanym slodzonym i slonymi orzeszkami, a gora to nutella posypana przechami.
IMGP2873.JPG
IMGP2878.JPG
 

Załączniki

  • IMGP2873.JPG
    IMGP2873.JPG
    98.2 KB · Wyświetleń: 1
  • IMGP2878.JPG
    IMGP2878.JPG
    35 KB · Wyświetleń: 1
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy