Ja robilam niedawny tort kakaowy:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...&hl=kakaowy
Zadnych problemow.
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=2...&hl=kakaowy
Zadnych problemow.
Linn @ 31 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=710951Nie trzeba sprawdzac: nawet nie wolno / zawsze opadnie /. Biszkopt jest upieczony, gdyz brzegi zaczynaja odstawac od tortownicy. Piekarnika NIE WOLNO otwierac przez 25-30 minut.Nie zgodzę się z tym. Ja swój (zdjęcie na poprzedniej stronie) po 40' sprawdziłam patyczkiem i po stwierdzeniu, że gotowy od razu wyjęłam z piekarnika. Jak widać nic mu się nie stało.
hazo @ 31 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=711041Nie zgodzę się z tym. Ja swój (zdjęcie na poprzedniej stronie) po 40' sprawdziłam patyczkiem i po stwierdzeniu, że gotowy od razu wyjęłam z piekarnika. Jak widać nic mu się nie stało.Ja napisalam przez 25-30 minut, nie przez 40. Po 40 minutach mozna.
jaxja @ 27 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=781435Moni20, bardzo apetyczny torcik.
Czy częśc mąki zastąpiłaś kakao, czy dałaś je dodatkowo?dalam mniej maki, lacznie 1 szklanke maki pszennej wymieszana z ziemniaczana i kakao.
moni20 @ 27 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=781453dalam mniej maki, lacznie 1 szklanke maki pszennej wymieszana z ziemniaczana i kakao.moni mozesz podać dokładne proporcje bo ciasto jest bajecznie kakaowe
juz mam pomysł na przełożenie np.masą budyniową![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.