Borodinsky

aklat

Member
Gru 10, 2007
1,309
0
0
dziękuję
icon_mrgreen.gif
pyszny jest, teraz upieke inny chleb, ale kolejny to bedzie na pewno borodinsky
icon_smile.gif

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Dostałam słód litewski taki ciemny i pachnący i popełniłam ten chleb. I teraz zamierzam go piec tak długo jak długo będę miała ten słód
icon_mrgreen.gif
a potem poproszę o następną dostawę.
Zapach w domu był taki, jak każdy z Was wie, bo piekliście ten chleb. Znikł w mgnieniu oka. Następna porcja będzie podwójna.
Zrobiłam zdjęcie , ale nie mam kabelka usb , jak znajdę to pokażę.

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
O tak!!!

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0

channa

Member
Gru 28, 2008
14
0
0
dziasiaj upieklam. Tak mi wyszedł. Troche dla mnie za słodki, albo za wczesnie go sprobowalam, ale wogole to pychota
lecker.gif
Chcialabym ten chleb upiec na Świeta, ale nie wiem czy moze on wyrastac w lodowce przez noc? I czy urosnie w niej?,
gruebel_2.gif
bo moge go upiec tylko w Wigilie rano.

Borodinsky.JPG

Załączniki

• Borodinsky.JPG
    Borodinsky.JPG
    341.3 KB · Wyświetleń: 4

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
QUOTE (channa @ 12 Dec 2010, 13:50 ) index.php?act=findpost&pid=1060790niestety wyszedl mi zakalec. Prawdopodobnie zrobilam zbyt geste ciasto, ale i tak w smaku jest pyszny
Ciekawe, bo wcale na zakalec nie wyglada...

Piszesz, ze chcesz piec rano i czy mozesz w lodowce przetrzymac w nocy. Mozesz, oczywiscie, ale chleb zytni najlepiej kroic po dobie odpoczywania (mysle, ze ten domniemany "zakalec" to wlasnie skutek zbyt szybkiego krojenia) i jesli chcesz go na Wigilie wtedy powinnas upiec w czwartek wieczorem. Nie martw sie bedzie - swiezy przez cale swieta...

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
28,005
2,348
113
W końcu go upiekłam. Pyszny jest, za pyszny, przez to prawie się już skończył, a ja nie zrobiłam zdjęcia. Najbardziej mi smakuje z samym masłem.

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Bardzo piekny, Guciu.

Kilka dni temu moje dziecko z wyrzutem wpominalo, ze Borodinsky u nas byl ostatnio przed swietami i, ze zyczy sobie wlasnie tego smaku i aromatu. Guciu, pojde zatem w Twoje slady i taki chlebek upieke
icon_wink.gif

Gucio

Well-known member
Kwi 2, 2007
2,251
2,309
113
tatter @ 21 Feb 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1095760Bardzo piekny, Guciu.

Kilka dni temu moje dziecko z wyrzutem wpominalo, ze Borodinsky u nas byl ostatnio przed swietami i, ze zyczy sobie wlasnie tego smaku i aromatu. Guciu, pojde zatem w Twoje slady i taki chlebek upieke
icon_wink.gif
Tatter zawsze warto iść dobrym śladem
icon_mrgreen.gif

I zazdroszczę takiego dziecka, które lubi takie smaki
anbetung.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy