Brownies

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Ja pieke w 24x38, czyli taka standardowa duża
icon_smile.gif
a czekolada gorzka, czyżby nie było napisane w przepisie? juz lece obczaic i poprawic


dopisałam, a jeszcze przypomniało mi sie że ostatnio robiłam z wyrobu czekoladopodobnego (ble, miałam w domu skądś i trzeba było zużyć), jak zwykle wyszło pyszne
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Paulinka @ 17 Apr 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=488376dopisałam, a jeszcze przypomniało mi sie że ostatnio robiłam z wyrobu czekoladopodobnego (ble, miałam w domu skądś i trzeba było zużyć), jak zwykle wyszło pyszne
icon_smile.gif
Czyli z tej deserowej wyjdzie cos znosnego?
Bo chciałabym na ciasto przerobic, bo raz leżą, dwa, jak z nimi coś nie zrobię, to jednego dnia obie wrąbię
rofl.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,699
0
0

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Owieczko, no pewnie wyszło Ci wyższe niż moje, na pewno nic nie robisz źle skoro smakuje, z czego ja osobiście niezwykle się cieszę i przy okazji nieśmiało proszę o zdjęcie bo wiem że w tej kwestii jestes niezastapiona
icon_mrgreen.gif
 

madź

Member
Lut 22, 2007
366
0
0
ja dzisiaj używam brownies do ciasta o smaku bounty
icon_smile.gif

wyszło super, tylko troche mi popękała góra, ale smaku mu to nie odejmuje
icon_wink.gif
 

marta.larsen

Member
Lis 17, 2006
142
0
16
przelecialam caly watek i nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na moje pytanie "jaka temperatura pieczenia?"
chcialabym zrobic brownies ale boje sie ze jak dam za wysoka temperature to ciacho wyjdzie suche
 

Paulinka

Member
Wrz 18, 2004
4,774
0
0
Marta, sprawdź w jakimś innym przepisie na brownies bo ja nie wiem
ja piekę wszystko w 125-150 st ale to mój piekarnik i on chyba za małą temp pokazuje
dlatego też zajrzyj np. do Bajaderki i zobacz w ilu stopniach zazwyczaj piecze się brownies
a co do czasu to ja piekę na oko i na patyczek
icon_smile.gif
 

Ananke

Member
Lip 27, 2006
312
0
0
Ja pieke zwykle w 170-180 stopniach. Najlatwiej wtedy kontrolowac stan ciasta, zeby sie za szybko nie spieklo.
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
2
0
Paulinka @ 17 Jul 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=149207obiecane zdjęcia
icon_smile.gif

dsc06350sss5nv.png

dsc06353sss1jy.png

kurcze nie za piękne one i nie za ostre w dodatku wieczorem jak już słoneczko zaszło ale co nieco chyba widać <!--emoid:D--><!--endemo-->
uuuuuooooooooooooooo
nie za piekne ????
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif


slina mi cieknie po brodzie na widok tego gornego - z peknieta czekolada

ech...

trudno,
cos z zycia trzeba miec
icon_wink.gif
cheers.gif


osobiscie mam w planie wyprobowac i zdac relacje z przepisu z kalendarza winiarni
wygladaja jak moje ulubione z restauracji &quot;Lone star&quot;

brownies.jpg


kurcze, nie ma lepszych ciasteczek jak brownies
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Paulinko, brownies pyszne!! Wlasnie zjadlam, cieple jeszcze i nawet moj starszy synek zajada, co powinno byc dla Ciebie wielkim komplementem, bo on nie lubi ciast, jedynie babke zwykla zjada, a to pochlonal z radoscia. Zdjecie dolacze, ale wieczorkiem, bo teraz mam zawrot glowy przedkapielowy.
Dzieki za przepis, bede powtarzac czesto. Jest mieciutkie i wilgotne, a z wierzchu ma chrupiaca skorupke.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

AgusiaSz

Member
Maj 3, 2006
7,302
0
0
zrobiłam wczoraj po raz kolejny
cvety.gif

z małymi modyfikacjami: dałam mąkę pp, ksylitol zamiast cukru, nie było orzechów i były chocolate chips zamiast siekanej czekolady
mniam.gif