Bułeczki rosną, kiedy śpisz :-)

vea

Member
Cze 16, 2007
33
0
6
zrobilam, bardzo pyszne ale jak dla mnie wspolgraja tylko ze slodkimi dodatkami
icon_mrgreen.gif
ale absolutnie nie jest to wada
daumen.gif
a w dodatku akurat dzien wczesniej dostalam od dziadka swiezutki miodzik a od babci swiezutki dzemik jezynowy
lecker.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Elzusiu, ale piekne rumiane ci wyszły
icon_eek.gif
...
mniam.gif
Muszę i ja je zrobić. Zmieniałaś coś w przepisie, czy czas i temp tak jak zalecane?
 

MMMK3

Member
Mar 30, 2007
418
0
0
Zrobiłam te bułeczki - wspaniałe.
anbetung.gif

Wieczorem zarobiłam ciasto w maszynie - cudnie odchodziło
lecker.gif
zamiast oleju z pestek dałam arachidowy (bo taki miałam) w lodówce pieknie wyrosły, rano siup do gorącego pieca (posmarowałam jajkiem rozkłóconym z mlekiem) - rodzinka zachwycona
icon_mrgreen.gif
Przepis świetny, w nocy sniły mi sie bułeczki
cvety.gif
 

konsta

Member
Sty 22, 2008
21
0
0
Świetny przepis!
Bułeczki wyszły idealne i to już za pierwszym razem! Są bardzo smaczne ale mają jedna wadę.... strasznie szybko znikają!

Przepis już się rozprzestrzenia wśród znajomych, wszyscy są bardzo zadowoleni.

Dziękuję za przepis i POLECAM GO GORĄCO!
 

kora09

Member
Gru 2, 2007
13
0
1
Przepis idealny na bardzo szybkie bułeczki (ciasto zagniatam robotem-ok.2min ,robię bułeczki i czekam na wyrośnięcie ok.30/40 min-
często krócej wtedy są mniejsze ,ale też dobre) Polecam mało pracy i zawsze się udają !

cincin5_011_byleczki.jpg
 

Załączniki

  • cincin5_011_byleczki.jpg
    cincin5_011_byleczki.jpg
    94.4 KB · Wyświetleń: 0

Takietam

Member
Maj 26, 2007
1
0
0
Jest to moj pierwszy wpis na tym forum, wiec niniejszym grzecznie sie witam, ale jednoczesnie musze sie przyznac, ze jestem tu stalym gosciem od ... tak dawna, ze juz nie pamietam nawet od jak dawna
icon_smile.gif


Ostatnio uleglam pokusie upieczcenia latwych buleczek i wyszly tak wspaniale, ze postanowilam podziekowac za przepis
cvety.gif

buns.jpg

buns2.jpg
 

Avees

Member
Kwi 22, 2008
45
0
0
Och i ach! Z czystym sumieniem mogę rzec że są to moje ulubione bułeczki jak na razie!
lecker.gif

Ale tak właściwie to z jednego prostego względu - są pyszne i szybkie :]
Robiłam je już 4 razy i wychodzą cudne. Ostatnio po powrocie z imprezy o 2 w nocy szybciutko zagniotłam ciasto, podzieliłam, odstawiłam i zrobiłam Narzeczonemu na śniadanie świeżutkie bułki, podając śniadanie do łóżka
icon_smile.gif

Powiem jedno - po mojej drzemce zostałam obudzona bukietem niezapominajek i stokrotek w podziękowaniu za śniadanie (-przez żołądek do serca
fiesgrins.gif
).

A bułeczki robię z mąki orkiszowej typ 1180, wychodzą niesamowicie miękkie... cud miód! Aż żal zjeść z czymś innym jak tylko z masłem
icon_mrgreen.gif


01.jpg
02.jpg
 

Załączniki

  • 01.jpg
    01.jpg
    298.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 02.jpg
    02.jpg
    50.9 KB · Wyświetleń: 0

orelia

Member
Cze 25, 2007
3,049
0
0
Właśnie buły wsadziłam do lodówki aż do 6 rano, zobaczymy co mi wyjdzie!!
gruebel_2.gif
dałam oliwę zamiast masła ale i tak nie bardzo umiałam uturlać takie piękne i okrąglutkie jak Wasze, Kasiu jeśli masz fotorelacje (pisałaś na pierwszych stronach wątku, że mogłabyś dać,) to ja bardzo chętnie skorzystam!!!
icon_lol.gif
 

Ewusiek

Member
Lut 18, 2007
3,488
0
0
Upiekłam i wyszły pyszne (tylko można więcej soli dać , ale ja akurat z tych co mało solą
icon_wink.gif
)

bu_ki_005.jpg
bu_ki_007.jpg

mój sym powiedział "pyszne, lepsze niż z piekarni"
icon_biggrin.gif
 

Załączniki

  • bu_ki_005.jpg
    bu_ki_005.jpg
    892.3 KB · Wyświetleń: 0
  • bu_ki_007.jpg
    bu_ki_007.jpg
    849 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy