No to zrobilam nastepna przebiezke po schodach po pudelko ( bo wlasnie odnioslam ) i tam tak stoi:
lipidy 31 g
w tym 20g kwasy tluszczowe wielonienasycone.
Czyli nie jest tak zle z tym zlotym. Ale fakt ze dla efektow wizualnych to mozna je spokojnie zastapic sezamem.![]()
Ja to czasami zaluje, ze sie w ogole odzywam bo tylko zamieszanie robie
A to tylko moja ciekawosc bo uzywacie troche innych produktow niz ja![]()
![]()
Bajaderko, chyba sie wyglupiasz![]()
Bardzo fajne pytania zadajesz, ja dzieki temu sprawdzilam co jem![]()
A juz wczesniej na koncu jezyka mialam komentarz, ze chyba pierwszy raz sie zdarza , ze w Europie mamy cos co nie jest dostepne w US ( bo zelazna regula jest, ze bywa odwrotnie)
![]()
No to juz mi lepiej![]()
A z ta dostepnoscia wszystkiego w US to nie bylabym taka pewnaNasze FDA jest dosc restrykcyjne i glupie pomysly tez miewa - kilka lat temu mieli zamiar zabronic importu serow produkowanych z niepasterozowanego mleka![]()
![]()
Blady strach padl na wszystkich bo oznaczaloby to ban na praktycznie wszystkie europejskie sery, afera zrobila sie okrutna i na razie sprawe zawiesili i "badaja"![]()
![]()
Joannas - mielone siemie lniane widuję w supermarketach, nawet tych nieco mniejszych w dziale ze zdrową żywnością. Kosztuje toto ok. 8 zł za paczkę.
Dzięki, popatrzę, ale w moim najbliższym Hipermarkecie Geant nie ma takich "dziwności", nie ma nawet mąki razowej.![]()
Dobrze, że wypatrzyałam sklepik ze zdrową żywnością na pobliskim bazarku, tam zapytam o siemię.
Ja już dawalm nie zmielone siemię do chlebków (wraz z innymi zarenkami) i były super, ale do tych bułeczek to chciałabym jednak zmielić, choć część....
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.