Bułeczki z mielonym siemieniem lnianym

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Właśnie się wymieszało i rośnie w maszynie. Ale z braku piekarnika, później włączę pieczenie i zrobię z tego maszynowy chleb... Nie wiem, czy ktoś tak zrobił, bo nie czytałam 8 stron wątku zanim wrzuciłam składniki, a teraz wolę się nie stresować w razie czego ;)

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Ha! Pyszzzzzzny!! :banana: :dance:
I jak wyrósł, już dawno mi się żaden chlebek tak nie udał, mniam! ;)

AgusiaH

Member
Wrz 20, 2004
3,054
1
0
O prosze nawet chlebek wychodzi
icon_smile.gif

Ciesze sie Iko, ze ladnie wyrosl i smakowal.

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Robiłam kilka dni temu. Były bosssssko pyszne.
icon_smile.gif

Na 16 bułeczek - 10 zjedzone zostały jeszcze ciepłe... :oops: :oops: Eee tam zjedzone... Pożarte! :lol:

Teraz to tylko wspomnienie po nich zostało. :wink:
bukirazowezsiemieniem37lj.jpg

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
Zachęcona relacjami Kashy i Iki też upiekłam chlebek - dałam wiecej soli i mniej cukru i chyba dlatego ciasto urosło mi mniej niż poprzednio na bułeczki. Chlebka nie jadłam, bo w całości zawiozłam babci i dziadkowi, ale im smakował baaaaardzo (i napewno nie tylko dlatego, ze od jedynej wnuczki
icon_smile.gif

Ika

Member
Sty 5, 2005
14,699
0
0
Kumpel wczoraj spróbował chlebka (pożarł końcówkę, która miała już trzy dni!!) i stwierdził: "O kurcze, ale to pyszne!" ;)

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
wlasnie dostalam zdjecie rozkrojonego chlebka, ktorego az zaluje ze nie sprobowalam
icon_smile.gif

a tak wygladaja buleczki:

Agusiu! ten przepis jest GENIALNY! Dzięki!

gosia

Member
Paź 9, 2005
2,299
0
0
Właśnie je wyjęłam z piekarnika niam niam(spróbowałam jednej ciepłej).Dodałam troszkę mniej miodu(tyle miałam),jako tłuszczu użyłam oleju,drożdze były świeze.Dodałam tez troszkę zakwasu(akurat był w maszynie,bo trochę wczesniej go tam wyrabiałam).Makę niestety miałam tylko pszenną zwykłą,zastanawiam się czy żytniej można było uzyć.Jednak nie posunęłam się dalej w eksperymentach -trochę się tej żytniej bałam.Wyrabiałam w maszynie.Siemię próbowałam mielić w malakserze jednak efekt był daleki od oczekiwanego.Posypałam sezamem,makiem,siemieniem,słonecznikiem.Są pulchniutkie,chrupiące.Jestem bardzo zadowolona z tych bułeczek-smak super. Wyszły takie jak na wcześniejszych zdjęciach.Bardzo dziękuję za przepis -szukałam długo własnie takiego(u nas w Kielcach ,,Społem" robi podobne,bardzo się cieszę,że ja je moge zrobić w domku
icon_smile.gif
).

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Ja jak zwykle zakręcona :dump: Nocą robiłam bułeczki okazało się że nie mam siemienia, o którym myślałam, że go mam, że z całą pewnością go mam, a nie miałam :lol: więc sypnełam zamiast siemieniem sezamem i też były pyszne :lol:

amatorka

Member
Wrz 25, 2005
316
0
16
Jestem nowa więc witam wszystkich! Bułeczki są pyszne! Bardzo! Cieszę się, że Was znalazłam. Dzięki za przepis. Mój syn zjadł cztery na ciepło
i ocenił baaardzo wysoko (10 pkt/10).[/img]

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Jak zobaczylam 9stron do czytania to sobie pomyslalam co to to nie :lol: Nie bede czytac szkoda czasu
Ale jak juz upieklam to siadlam zeby zobaczyc jak innym one smakowaly i wiecej juz nic nie dopisze bo nic oryginalnego nie wymysle wszystko juz zostalo powiedziane :lol:

Zakladam fanklub AgusiH. Oglaszam sie przewodniczacym tego klubu. :mrgreen:
Dziekuje za smaczny przepis. :cheers:

Hiena

Member
Maj 6, 2005
13,652
0
0
Acha zamiast pszennej razowej dalam zytnia razową i swieze drozdze.

Jaco

Member
Gru 5, 2004
6,655
1
0
Agusiu,
Ja po raz kolejny muszę powiedzieć, że te bułeczki podbiły serca mojej rodziny
icon_smile.gif
Uwielbiam je, uwielbiam po prostu
icon_smile.gif

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Upieczone,pożarte i nic nie zostało.Wspaniałe.A Ci ktorzy się zastanawiają czy warto-mowię Wam WARTO.Jak myślicie czy można zrobić wieczorem i do lodówki,by rano tylko upiec-próbował ktoś?Za przepis serdeczne DZIEKI

bietka

Member
Lut 25, 2006
3,897
6
38
Nikt długo nic nie pisał o bułeczkach więc ja przypomnę o nich.W niedzielę upiekłam bułeczki a dzisiaj chlebek w automacie na programie do słodkiego.Pięknie wyrósł i boski w smaku.Piekł ktoś go w naszym garnku?

Dolly

Member
Gru 20, 2005
185
0
0
a mi nie wyszły :cry:

coś mnie podksiło żeby dać jak w przepisie te suche drożdże, a mi NIC z nimi nie wychodzi

jutro zrobie drugie podejście... zobaczymy
icon_smile.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy