Buleczki ziolowe

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,206
1,715
113
Genialne!Absolutnie genialne te buleczki! Pieklam je dzisiaj na wynos, na dzialke do przyjaciol, dojechaly jeszcze cieple i zyskaly zasluzony aplauz! Wchodza do domowego repertuaru na stale.
Cudo nie przepis!
qd w poklonach dla AUTORKI
DSC02314.JPG

Załączniki

• DSC02314.JPG
    DSC02314.JPG
    794.6 KB · Wyświetleń: 3

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Zrobilam. Pyszne ! Chociaz mi tak fajnie nie wyrosly, ale to pewnie wina drozdzy.
Wlasnie zjadlam na cieplo z serem. Super. Dzieki za przepis.
anbetung.gif

lemonka1

Member
Kwi 11, 2008
21
0
0
Co do lodówki to nie wiem bo nie znam sie jeszcze za bardzo na pieczeniu chleba
icon_smile.gif
A buleczki jadłam przez trzy dni i smakowały mi, ale pewnie to sprawa indywidualna. Oczywiście najlepsze sa świeżutkie, najlepiej jeszcze ciepłe
icon_smile.gif

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
No i zrobiłam,fajne noc spędziły w lodówce,ale ja jednak wolę świeże drożdże bo te suszone to jakoś mnie nie zadowalają ciasto po wyjęciu z lodówki jeszcze ok.półtorej godziny potrzebowało aby wyrosnąć,a i to nic nie dało dopiero w piekarniku wyrosło,bez jakiś szczególnych rozmiarów,następnym razem dam świeże

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
Tym razem to nie bułeczki(nie mam cierpliwości do tego lepienia),wyrobiłam ciasto rozwałkowałam posmarowałam tą oliwką z ziółkami
icon_mrgreen.gif
,zwinęłam jak roladę siup do keksówki wyrosło posmarowałam oliwka po wierzchu i upiekłam

Załączniki

• DSCF0985.JPG
    DSCF0985.JPG
    783.2 KB · Wyświetleń: 0
  • DSCF0985.JPG
    DSCF0985.JPG
    783.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

iwona44

Member
Cze 13, 2007
3,226
0
0
Piekę te bułeczki nałogowo,niezbyt precyzyjne określenie,bo obok innych chlebków te bułeczki muszę piec bo syn je uwielbia ,i dla tego z pieczeniem to mam niezły ubaw bo czasami piekę 3 chleby w ciągu dnia (dla każdego inny),ale jeśli chodzi o ten przepis to jest bardzo wdżęczny ,najczęściej robię w keksówce ,ale jak nie chcę się bawić to wałkuję smaruję ziołami posypuję serem i zwijam ,potem do formy obojętnie keksówka ,tortownica (wtedy mam w formie wieńca),smaruję ziołami na wierzchu posypuję i piekę,bardzo dobre
mniam.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy