asika @ 9 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748363aaaaaaaaaaa! to na pewno ten jogurt - kupilam cytrynowy - pyszny jest - dobrze, ze dwa kupilam ide wstawiac ciasto!
moni - dziekuje - czyli ma sie zrobic kulka?u mnie plaskacz byl i rosl sobie powoli dopiero jak zrobilam male kulki i wsadzilam do formy to wystrzelily strasznie przy tym 2 rosnieciu.
asika @ 9 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748371moni wstawilam drozdzowke syso bo tam resztke masla polaczylam z oliwa - no zobaczymy
polece po synka i po drodze kupie maslo i zrobie je wieczorem - alez sie zawzielam!na pewno bedziesz z tych buleczek bardzo zadowolona sa naprawde bardzo smaczne ja w moje wcisnelam nutelle i migdaly, a bylo to bardzo smaczne polaczene, ptraktowalam takze kruszonka.
asika @ 9 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=748603i.. zrabalam drozdzowe syso - zabic sie nim mozna, nie jest miekkie, mokre nic
i potem sie wscieklam na taka jedna ignorantke i zjadlam wszytsko co mialam do zjedzenia
jutro nowy dzien - nowe wypiekinastepnym razem bedzie ok![]()
agin @ 11 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=749239takie małe pytanko do bułeczkowych zawodowców)
ktoś robił ze świeżych drożdży?
bo mi jakoś nigdy nic z tych instant nie wychodzi, a bardzo się na buły napaliłam)
jeśli ktoś robił to jakie proporcje?Ja robiłam ze świeżych (jak wszystko), dałam tak 12-15 g i bardzo ładnie urosły.
Malwunia @ 11 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=749455kiedyś używałam tylko świeżych, ale przekonałam się do tych granulowanych i teraz daję je, są chyba wygodniejesze
A ja odwrotnieNie lubie granulowanych, bo nie raz, przekonalam sie, ze na swiezych, ciasta lepiej mi rosna![]()
![]()
A granulowane drozdze zawsze mam w zapasie, gdyby swiezych mi braklo, a mialabym ochote na ciasto drozdzowe![]()
Caritka @ 11 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=749475A ja odwrotnieNie lubie granulowanych, bo nie raz, przekonalam sie, ze na swiezych, ciasta lepiej mi rosna![]()
![]()
A granulowane drozdze zawsze mam w zapasie, gdyby swiezych mi braklo, a mialabym ochote na ciasto drozdzowe
ja rowniez wole swieze i tak samo jak ty Caritko mam wrazenie ze ciasta lepiej mi rosna na swiezych mimo malej ilosci
moni20 @ 11 Sep 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=749478ja rowniez wole swieze i tak samo jak ty Caritko mam wrazenie ze ciasta lepiej mi rosna na swiezych mimo malej ilosci- wiec chyba jednak "cos w tym musi byc"![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.