Bułki -buns na jogurcie

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,727
601
113
A jakie zdjecia !!!!
mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
 

iwonka_sz

Member
Sie 27, 2008
315
0
0
Wczoraj upiekłam je znowu
icon_mrgreen.gif
- tym razem z podwójnej porcji, w foremkach do muffinek. Wyszły mi piękne grzybki
icon_razz.gif
. Trochę są za mało słodkie- to chyba zależy od ilości cukru w jogurcie
gruebel_2.gif

Dzisiaj wybieramy się z rodzinką na grzyby, więc muffinkowe grzybki nam się przydadzą.
Jeszcze raz dziękuję za super przepis
cvety.gif
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Upiekłam dziś z podwójnej porcji, 25 g świezych drożdży i całego jogurtu bałkańskiego, przez co musiałam dosypać trochę więcej mąki, posypałam tez białym makiem
icon_smile.gif
Smaczne i puszyste ale szkoda, że nie czuć zupełnie smaku i zapachu jogurtu, może za mało kwaśny?
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Dobry przepis, to i dobre wyszly
icon_biggrin.gif
Ale tez mi sie podobaly, ba zazwyczaj to troche koslawe mi ksztalty wychodza.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Ciągle robię te bułeczki, są przepyszne
lecker.gif


Zrobiłam mleko sojowe a z mleka jogurt sojowy i oba składniki wylądowały w cieście
Naturalny jogurt sojowy jest niesmaczny i mdły, więc dodałam do ciasta 3 łyżeczki cukru i porządną szczyptę cynamonu
Jak zwykle posypką była niezawodna kruszonka Bajaderki
lecker.gif


Dziś znowu robię je na soi
lecker.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,727
601
113
kasha @ 19 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=807557Ciągle robię te bułeczki, są przepyszne
lecker.gif


Zrobiłam mleko sojowe a z mleka jogurt sojowy i oba składniki wylądowały w cieście
Naturalny jogurt sojowy jest niesmaczny i mdły, więc dodałam do ciasta 3 łyżeczki cukru i porządną szczyptę cynamonu
Jak zwykle posypką była niezawodna kruszonka Bajaderki
lecker.gif
Kasha ,bardzo mnie to cieszy
a zdradzisz jak robisz jogurt sojowy?
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
Margot @ 19 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=807601Kasha ,bardzo mnie to cieszy
a zdradzisz jak robisz jogurt sojowy?
Kupuję mleko sojowe bez soli i cukru, podgrzewam i dodaję 6-8 łyżek jogurtu bałkańskiego
i hyc do jogurtownicy wkładam na kilka godzin,
Ostatnio miałam resztkę tego mleka i rozrobiłam szklankę mleka z 2 łychami jogurtu, wlałam do słoiczka, owinęłam małym ręczniczkiem i położyłam na kaloryfer i też się zrobiło.

Ten jogurt nie jest taki jak zwykłe mleczne jogurty, jest bardzo rzadki i ma strukturę jakby kaszki manny i jest niesmaczny.
Znając cudowne właściwości tegoż jogurtu z miłą chęcią zażywałabym go wewnętrznie ale nie mogę
cry_1.gif

Za to smaruję nim dwa razy dziennie twarz i dekolt, a po kąpieli na cycki i kuper
ma on genialne właściwości ściągające, wygładzające i podnoszące
fiesgrins.gif


A tu jest przepis na mleko http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1492
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
3
0
bunskm0.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Upieklam, zostaly pozarte dzis na sniadanie...PYSZNE!
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Margot, te buleczki sa przepyszne, znowu je dzisiaj robilam. Zawsze robie z jogurtem greckim, bo taki najczesciej mamy w domu. I oczywiscie zawsze z podwojnej porcji
icon_biggrin.gif
Pyszne, a dzisiejsze sobie posiedzialy w piecu dluzej i maja super chrupiaca skorke
icon_biggrin.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy