kasha @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807557Ciągle robię te bułeczki, są przepyszne![]()
Zrobiłam mleko sojowe a z mleka jogurt sojowy i oba składniki wylądowały w cieście
Naturalny jogurt sojowy jest niesmaczny i mdły, więc dodałam do ciasta 3 łyżeczki cukru i porządną szczyptę cynamonu
Jak zwykle posypką była niezawodna kruszonka Bajaderki
Kasha ,bardzo mnie to cieszy
a zdradzisz jak robisz jogurt sojowy?
Margot @ 19 Jan 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=807601Kasha ,bardzo mnie to cieszy
a zdradzisz jak robisz jogurt sojowy?Kupuję mleko sojowe bez soli i cukru, podgrzewam i dodaję 6-8 łyżek jogurtu bałkańskiego
i hyc do jogurtownicy wkładam na kilka godzin,
Ostatnio miałam resztkę tego mleka i rozrobiłam szklankę mleka z 2 łychami jogurtu, wlałam do słoiczka, owinęłam małym ręczniczkiem i położyłam na kaloryfer i też się zrobiło.
Ten jogurt nie jest taki jak zwykłe mleczne jogurty, jest bardzo rzadki i ma strukturę jakby kaszki manny i jest niesmaczny.
Znając cudowne właściwości tegoż jogurtu z miłą chęcią zażywałabym go wewnętrznie ale nie mogę![]()
Za to smaruję nim dwa razy dziennie twarz i dekolt, a po kąpieli na cycki i kuper
ma on genialne właściwości ściągające, wygładzające i podnoszące![]()
A tu jest przepis na mleko http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1492
tatter @ 10 Mar 2009 napisał:index.php?act=findpost&pid=833204Upieklam, zostaly pozarte dzis na sniadanie...PYSZNE!i o to chodzi![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.