villanelle
Member
- Sty 29, 2006
- 1,286
- 0
- 0
tatter @ 13 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=539551Brawo dla zakwasu, a dla Ciebie Villanelle...order za wytrwalosc!![]()
dziunia @ 15 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=540408pełznie czy się wyraźnie leje, czy też prawie stoi w miejscu jak przechylisz mocno słoik? ma pełznąćgdzieś tu są moje zdjęcia pełznącego zakwasu
ten Twój wyżej wydaje mi się trochę za gęsty, ale powinien sobie poradzić i jutro już ładnie bąblować
Jak przechylam miskę to pełznie. Do dzisiaj nic nie wybąblował. Przemieszałam i zobaczę o 15.
villanelle @ 20 Jul 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=543313Czy słoik można przykryć folią, czy lepiej zostawić odkryty? Bo gazy ani cienkiej ściereczki nie mam
Zakrywam folia, szczelnie, bez dziurek (kiedys nakluwalam kilkakrotnie, ale stwierdzilam, ze nie ma to sensu, przyrost zakwasu (zakwaszonego ciasta), jak i jego moc byla taka sama, jesli nie lepsza ..wtedy mniej wody wyparowuje, latwiej jest kontrolowac hydracje. Gdyby wyprodukowalo sie duzo gazow folia z latwoscia "nadyma sie", wiec eliminujemy niespodziewane wybuchy! Z pewnoscia nie zakrecalabym sloikow wieczkami....bo to jest po prostu "bomba"!![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.