- Paź 30, 2004
- 27,457
- 7
- 38
Koofelek, ja myślę że Ty za bardzo sugerujesz sie polskim nazewnictwem mąk
Lepiej słuchaj Tatter bo inaczej faktycznie sie zakręcisz jak słoik na zimę
Co do żytnich chlebów i foermki to tak, jest potrzebna najczęściej. Tym bardziej teraz, kiedy jeszcze jesteś na etapie uczenia się jak piec chleb, powinieneś robić ciasto luźne, nie dające uformować się w bochenek. Ono ma być takie 'pełznące' czyli jak je nakładasz do foremki to spada kawałami dużymi ale nie leje się.


Co do żytnich chlebów i foermki to tak, jest potrzebna najczęściej. Tym bardziej teraz, kiedy jeszcze jesteś na etapie uczenia się jak piec chleb, powinieneś robić ciasto luźne, nie dające uformować się w bochenek. Ono ma być takie 'pełznące' czyli jak je nakładasz do foremki to spada kawałami dużymi ale nie leje się.