Moja podobnie, 26x11,3 (jakos tak dziwnie)
Ale, ale upieklam wczoraj chleb. Najpierw wkleje zdjecie a potem napisze, co zrobilam nie tak
W drugiej fazie rosl mi dwie godziny
Niestety wszystko zle obliczylam i wyszlo, ze w lodowce musialby stac kolo 9 godzin. Postanowilam zobaczyc jak rosnie i okazalo sie, ze wlasnie tak szybko, ze po dwoch godzinach osiagnal poziom kolo 1 cm ponad brzegi foremki. Zmuszona zaryzykowac postanowilam go upiec. No i wyszedl wlasnie taki jak na zjeciach. Jest pycha
Wilgotne, sprezyste ciasto i chrupiaca skorka. Wiem, ze to nie jest zapewne taki smak jaki bylby po 4 godzinach rosniecia, ale i tak dla mnie pycha
Moj wlasny chleb na wlasnym zakwasie, bez dodatku drozdzy
Uzylam maki zytniej 720 i przennej 850. Czy moge do nastepnego dac zytniej 720 i zytniej jakies 1150 albo wyzej, np. 2000?