Bea73
Member
- Maj 28, 2007
- 12,223
- 0
- 0
Cingiscan @ 22 Sep 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=588443A jak to jest z przykrywaniem. Czy zakwas powinno się przykrywać ścierką/ręcznikiem, czy może folią, żeby nie wyschło. W czym jest najlepiej chleb przechowywać?zakwas moze byc przykryty sciereczka lub gaza (coby 'oddychac' podczas fermentacji...), mozna tez gaze/sciereczke lekko zwilzyc ciepla woda; u mnie ta metoda sie wlasnie sprawdzila![]()
CYTATAha, i czy te różne "śmieci" zielone, czerwone i inne w mące nie-białej to się nazywają otręby? To są trochę takie podstawowe pytania, ale nie chce mi się przeszukiwać całego Internetu.
zielone i czerwone??otreby to chyba powinny byc bezowo - brazowe...![]()
CYTATPóki co można by zebrać różne pytania do jednej kupy i np. wstawić na forum w postaci jednego aktualizowanego postu, no i też Twoją stronkę możesz powiększać o treść.
moze dzieki wyszukiwarce sami mozemy sobie poradzic?? bo mirabbelka i tak ma juz z nami sporo 'roboty'...![]()
Ostatnią edycję dokonał moderator: