BeataSz @ 1 Apr 2012 napisał:
sionia @ 1 Apr 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1274630Neteczko,
impreze jakas szykujesz? Tyle kromek nakroilas...Męża nie ma,wpadaj poimprezujemy![]()
A tak na serio,to ja zawsze zamrażam chleb pokrojony w kromeczki,bo tak łatwiej mi później wyciągnąć odpowiednią ilość.U mnie nikt nie chce jeść chleba wczorajszego-sama takie francuskie pieski sobie wychowałam![]()
kamila @ 1 Apr 2012 napisał:
h-elen @ 8 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1601317Ewusiek, pięknie wyglądają. Gdybym miała wybierać to zdecydowanie te pierwsze z przypieczoną skórką i ile piętek by mi wyszło
mąż również wolał te przypieczone, a niektórzy u mnie to rzeczywiście walczą o piętki![]()
tatter @ 29 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603189Slaby zakwas.Dziękuję za szybką odpowiedź. Czy może być inna przyczyna? bo dwa dni wcześniej piekłam Twój chlebek tzw.tatterowiec i było ok. tzn. wyrósł mi po 1,5 godz..
tatter @ 29 Jan 2016 napisał:index.php?act=findpost&pid=1603196Hmmm, z pewnoscia nie zamiana mak, bo niezaleznie od rodzaju uzytej maki chleb powinien wyrosnac. Moze byc bardziej razowy, ciezszy, ale na wyrosniecie nie powinno miec to generalnie wplywu. Napisalas, ze rosl 5 godzin i potem jeszcze 4 godziny w 25 stopniach a to bardzo bardzo dlugo, szczegolnie w takiej temperaturze; wnioskuje zatem, ze masz oslabiony zakwas (z jakiegos powodu). Sugerowalabym reanimacje.Czy mogę prosić o wskazówki jak go " ożywić"? i z góry dziękuję za odpowiedź.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.