chlebek faktycznie pyszny!!
tyle tylko ze jak wyjelam z piekarnika to po przekrajaniu zauwazylam zakalec....a moze ten chleb ma byc taki mokry ?? pieklam 15 min w 230 stopniach potem 35 w ok200 stopniach...i wstawilam dodatkowo na 15 min w 100-130 stopniach....i potem stygl w piecu
chleb zrobilam z polowy porcji...tzn tak : 350 gram krupczatki, 100gram zytniej razowej a reszta zwykla biala maka szymanowska

dodatam 1,5 lyzki siemienia lnianego, 3 lyzki uprazonych pestek dyni, 2-3 lyzki otrab pszennych ....
jest pyszny ale skorka jest bardzo spieczona..myzle ze trzeba go piec dluzej ale w nizszej temperaturze...bo przeciez kazdy piekarnik jest inny
ale dziekuje za super przepis
zapomnialam jeszcze dodac ze dodalam drozdze suche - mala paczuszke - tzn taka na pół kilo mąki....bo jak otworzylam te niby swieze to myslalam ze zapachu zepsucia nigdy z kuchni nie wypedze!!!!