- Mar 4, 2007
- 128
- 0
- 0
orelia @ 4 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=685789Chleba już nie ma ale zdjęcia zdążyłam zrobić:o matko, ale cudny Ci wyszedł![]()
orelia @ 4 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=685789Chleba już nie ma ale zdjęcia zdążyłam zrobić:o matko, ale cudny Ci wyszedł![]()
moni20 @ 5 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=713269Tak sobie mysle zrobila bym ten chlebek ale niewiem czy uda mi sie kupic w D make krupczatke ! ! a moze sprubuje z jaka mieszanka ?? pomozcie prosze![]()
Nie chciała bym Ci nic specjalnie doradzać bo nie jestem specjalistką ,a wiem ,że na pewno są tu takie i pewnie cos Ci doradzą,natomiast ja od siebie mogę powiedzieć,że zazwyczaj rzadko zwracam uwagę na mąkę jaka jest w przepisie i daje taką jaką mam ,tzn.swego czasu jak postanowiłam piec chleb w domu zaopatrzyłam sie w mąki razowe i pszenną 650,i tych używam ostatnio szaleje z manitobą bo chleby rosną na niej jak szalone,ale pewnie gdybym miała piec ten chleb to użyła bym 550 taką używam do ciasta(nawet jak jest wymagana krupczatka,i nigdy nie miałam problemu),ale to są moje obserwacje ,bo prawdą jest ,że mąka mące nierówna
izunia2007 @ 17 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=717741A jesli chodzi o te swieze drozdze w przepisie,to rozrobic je napierw i poczekac az wyrosna,czy takie suche pokruszyc do maki?Izunia takie suche do mąki wkruszyć!!!
Pozdrawiam
izunia2007 @ 17 Jun 2008 napisał:
Aniutka @ 17 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=717923Buu, a te suche? Wymieszac na sucho?Drożdże instant zazwyczaj miesza się z mąką suche.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.