Bo moja leniwa drożdżówa smakuje bardziej piaskowo niż zwykłaPaulinko, ale chyba nie z tego przepisu ? Tu raczej w pierwszym momencie wydaje się, że ona jest za bardzo drożdżowa.
Paulinka @ 6 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=482003Patrycja, moim zdaniem jak sobie bedzie stać w normalnej temp, mniej będzie fermentować i mniej bedzie czuć drożdżami. A co do formy, to już chyba nieistotne, czy będzie kominek czy nie, więc piecz w czym tylko chceszPaulinka, dzięki wielkie.
hazo @ 7 Apr 2006 napisał:index.php?act=findpost&pid=274608dominique
Spróbuj zajrzeć. Tam były jakieś opinie i rady.
Mnie też w pierwszej chwili przeszkadzały drożdże, potem gdzieś się ulatniają. Ja chyba następną spróbuję zrobić z drożdżami instant. Ale z drugiej strony 5 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to przecież nie jest dużo.
Bardzo ładna Ci wyszła <!--emoid--><!--endemo-->5 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to jest bardzo duzo. Podwojna dawka.
Linn @ 26 Apr 2007 napisał:index.php?act=findpost&pid=4944055 dkg drożdży na 0,5 kg mąki to jest bardzo duzo. Podwojna dawka.Tylko podwójna? No patrz Linn, jak napisałam, że daję 25 g drożdży na pół kg mąki, to też było dla Ciebie za dużo.
To ile w końcu byłoby dobrze wg Ciebie ?
Poza tym, może to dla Ciebie nie do uwierzenia, ale są ludzie, którzy naprawdę lubią smak drożdży i po to pieką drożdżowe ciasto, żeby smakowało ono jak drożdżowe.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia