witaj eloizka miłego kucharzenia! a masz moze zdjęcie?
sama nie ma a sie doprasza![]()
![]()
Faktycznie - ciacho jest super choć zamiast śliwek zrobiłam z rodzynkami.
ALEmasa mi się zważyła w monencie łączenia masła z jajkami.![]()
Było tak: jajka ubiłam na parze, zostawiłam do wystygnięcia(mikser cały czas ubijał - choć raz przydała się podstawa ), utarłam masło i dodawałam po trochu całkiem zimne jajka. Mniej więcej w połowie dodawania jajek już widziałam, że masa waży się. Ale rodzynki były tak smaczne z wódką :redwine: , że skończyłam ciasto według Waszych wskazówek i było super
Proszę - podpowiedzcie co robię nie tak? A dodam, że to nie pierwsza stracona masa z ubijanych na parze jajek.
Bedę wdzięczna za wszelkie rady.Mnie też się zważył kremale u mnie to norma
lecz w niczym smakowo to nie przeszkadzało
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7...;highlight=iwci
jest tez Iwci ale nie moge znalezcTutaj jest duzo przepisow na biszkopty, w tym link podany przez Joannas do biszkoptu Iwciu![]()
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=5...der=asc&start=0
Faktycznie - ciacho jest super choć zamiast śliwek zrobiłam z rodzynkami.
ALEmasa mi się zważyła w monencie łączenia masła z jajkami.![]()
Było tak: jajka ubiłam na parze, zostawiłam do wystygnięcia(mikser cały czas ubijał - choć raz przydała się podstawa ), utarłam masło i dodawałam po trochu całkiem zimne jajka. Mniej więcej w połowie dodawania jajek już widziałam, że masa waży się. Ale rodzynki były tak smaczne z wódką :redwine: , że skończyłam ciasto według Waszych wskazówek i było super
Proszę - podpowiedzcie co robię nie tak? A dodam, że to nie pierwsza stracona masa z ubijanych na parze jajek.
Bedę wdzięczna za wszelkie rady.Ja robię tak: wyciągam masło aby nabrało temperatury pokojowej. A na parze ubijam tylko żółtka z cukrem (z białkami krem też mi się zawsze ważył). Gdy żółtka ostygną, miksuję masło na puszystą masę i nadal miksując dodaję po łyżce żółtka.![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.