Ciasto z rabarbarem i truskawkami

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Dziękuję
icon_redface.gif

Akulka @ 29 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=722784Dziewczyny, wasze zdjęcia sa obłedne
lecker.gif
anbetung.gif
Co wy robicie, ze wam taka duza pianka ładnie się trzyma
mniam.gif
Akulko ubijam pianę tak jak podaje Bajaderka w przepisie. Najpierw białka, a jak już piana jest sztywna to dodaję po łyżce cukru i ubijam dalej, nie trwa to długo. Pózniej jak już jest upieczona to zostawiam ciasto w otwartym piekarniku żeby tam przestygło.

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
O widzisz.... ja zazwyczaj zaraz po upieczeniu wyciągam z piekarnika i pianka mi więcej lub mnie siada... Kto by pomyślał, ze tak prosto temu zapobiec
icon_mrgreen.gif
gruebel_2.gif
A samo ciasto przez to nie wysycha?

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,306
383
83
Moje ciasto wysuszone nie było, ale ja piekłam je pierwszy raz i może przy kolejnych próbach też mi piana opadnie
icon_mrgreen.gif
Bo z tymi białkami to przecież różnie bywa
icon_wink.gif

ewena

Member
Paź 26, 2007
1,394
0
0
Dzięki dziewczyny, sęk w tym, że nie bardzo posmakowało
icon_neutral.gif
, jak dla mnie nie jest złe, ale córka stwierdziła, że czuć jajkami na twardo, a mąż powiedział, żebym nie eksperymentowała, tylko robiła pavlovą i tiramisu
icon_rolleyes.gif
....no i kto to zje?

MałaRybka

Member
Sty 9, 2005
1,139
0
36
Właśnie 5 minut temu wstawiłam ciasto do piekarnika. Teraz będzie w nim przez godzinkę, a ptem jeszcze beza. Ciekawe czy będzie tak ładnie wyglądało jak wasze.
Ze 3 lata temu też je robiłam, ale nie pamiętam jak wyglądało i smakowało, dlatego dziś muszę sobie przypomnieć
icon_smile.gif
. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło jak powinno.

ewa1203

Member
Gru 13, 2008
181
0
0
MałaRybka to ja poprosze o relacje i ewentualnie zdjecie
icon_smile.gif
ja planuje na weekend, strasznie sie boje ze mi zamiast ciasta wyjdzie zakalec namoknięty czy cos, bo ja tak juz mam ze najłatwiejsze mi nie wychodzi

MałaRybka

Member
Sty 9, 2005
1,139
0
36
Udało się
icon_smile.gif
!!
Całkiem smaczne, choc jak dla mnie trochę zbyt słodkie, poza tym jest ok. Mój mąż mowił, że chyba lepsze byłoby z lodówki. Położę kawałek do lodówki i mu zaserwuję-ciekawe co wtedy powie
icon_smile.gif

Beza troszkę mi opadła, ale minimlanie.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy