Nadzienia do zawijancow - Apsik
wersja II - zubozona:
ubijamy piane z 2 bialek (troszke posolic), jak juz zesztywnieje dodajemy cukier puder - ilosc zalezy od indywidualnych upodoban smakowych - ja daje 2 lyzki + cukier waniliowy, niektórzy twierdza, ze malo slodkie. Mieszamy bialka z mielonymi orzechami, mozna dodac cynamon.orzechy mozna zastapic wiorkami kokosowymi. Doskonale sa upieczone w pianie.
Mama raz, bedzie z 15 lat temu zrobila rolade. Niestety zgubila.
robie bo przeciez diete trzymamWeekend idzie, trzeba sobie czas umilić przecież
CYTATpytanie mam: lepiej jest nadzienie rozsmarowac po calej powierzchni placka czy zostawic brzeg na sklejenie?Ale w tym nie pomogę, bo się nie znam na zawijaniu 8)
pytanie mam: lepiej jest nadzienie rozsmarowac po calej powierzchni placka czy zostawic brzeg na sklejenie?ja zostawiłam brzegi i się ładnie skleiło
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.