Cynamonowe zawijańce

Chlorofilka

Member
Lut 16, 2008
95
0
0
pychaaa
icon_smile.gif
ciacho pulchniutkie, plus cynamonowe nadzienie bomba
icon_smile.gif

dinowelwet

Member
Paź 23, 2008
61
0
0
coz,ja zawsze takie zawijance robie na ostro,czyli farsz z miesa mielonego plus dodatki,przyprawa do pizzy a na srodek troche pokrojonego sera.Taka mini pizza pyszna i pulchniutka:)pozdrawiam.
lecker.gif

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
To jeszcze raz ja, chciałam sie pochwalić moimi zawijańcami. Udało mi się zdjęcie zrobić zanim wszystkie zniknęły, jak widać jz niewiele ich zostało do fotografowania
icon_wink.gif
( zdjęcie zrobiłam na drugi dzień rano po wieczornym wypieku ). Mam nadzieję że mi się uda wstawić zdjęcie.

Załączniki

• IMG_5894.JPG
    IMG_5894.JPG
    139.1 KB · Wyświetleń: 0

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38
Nie piekłam ich juz chyba 1,5 roku albo więcej, ale mój mąż o 2 tygodni wspomina je z tęsknotą no i stało się - ostatnia blaszka siedzi w piekarniku, część już się trawi. Robiłam z masą jabłkową, powidłami i masą orzechowo-kokosową. Pyszne!

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
a kto zna przepis na te zawijance ale z normalnymi drozdzami, nie z proszku?

bacha

Member
Wrz 15, 2004
461
0
0
illy, ja daję 5 dag świeżych drożdży, reszta dokładnie jak w przepisie

udają się zawsze
daumen.gif

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
a czy ktos moze mi powiedziec jak je zrobic zeby sie nie rozpadaly, bo ja dzisiaj zrobialam, ale sie nie zlepily roladki, ale pozatym byly pyszne :D

e_iskierka

Member
Wrz 30, 2008
251
0
0
Ja je piekę zawsze w dwóch wersjach z cynamonem i drugie z mielonymi orzechami wymieszanymi z ubitym białkiem, ostatnio miałam mało orzechów to dodałam troche migdałów i tez były super.
lecker.gif

mexikana

Active member
Sty 15, 2008
6,773
28
48
przepysznosci
mniam.gif
sa te zawijance, ostatnio robilam z troszke wzbogacona gotowa masa makowa i z twarozkiem z rodtzynkami, polecam, baaaardzo dobre!!!

inula

Member
Lis 4, 2008
2,087
0
0
oj, te zawijańce chodziły za mną już od dłuższego czasu, praktycznie od dnia, w którym pierwszy raz przeczytałam przepis. A Wasze zdjęcia .... kochane, one wyglądają tak apetycznie, że nie szło po prostu tych zawijańców nie zrobić, szczególnie jeśli się lubi cynamon
lecker.gif
Tak więc skusiłam się
icon_smile.gif

Moje wyglądały tak:

91a3f744402cd62amed.jpg

tzn. jeszcze wyglądają bo mąż śpi a dzieci siedzą przy komputerze, ale coś czuję, że długo nie poleżą
icon_mrgreen.gif

Polecam przepis, u mnie wylądował w ulubionych i na pewno będzie powtórka
icon_smile.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38
Ten przepis na ciasto drożdżowe najbardziej mi pasuje. Robię z tego ciasta zawijańce, rogale, a dziś zrobiłam warkacz z jabłkami i świderki z cynamonem i powidłami z dodatkiem gorzkiej czekolady. Właśnie się piecze wszystko.

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

hofi

Member
Sie 3, 2006
2,516
2
38

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy