STANLEY @ 8 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1088619.......
lambethka @ 31 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1113469natalko a torty oblepialas masa cukrowa czy tez czekolada?![]()
bo jak czekolada to ciekawa jestem Twoich wrazen hehehemoje byly...zadowalajaco-meczace![]()
![]()
jesli moge Ci doradzic - mozesz smialo czekolade walkowac cieniej na kokardki. Jak wstawisz do lodowki to szybko zlapie forme i nie bedzie opadac
Torty są obłożone masą cukrową. Tylko dekoracje zrobiłam z czekolady plastycznej. Biała była super elastyczna, a ciemna dosyć trudno się lepiła, dlatego takie grube kawałki, ale następnym razem postaram się zrobić cieńsze![]()
Do tej pory robiłam ozdoby z masy cukrowej i było to dosyć monotonne w smaku, teraz zacznę z czekolady, chociaż nie wiem czy efekt będzie taki sam.
Mogę się pochwalić też innymi wypiekami autorstwa mojej siostry i mojego:
http://dwa-slodkie-rogaliki.blogspot.com/
Nowy blog, ale powoli dodaję kolejne zdjęcia!![]()
STANLEY @ 25 May 2011 napisał:
Iva @ 26 May 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1132893a z jakiego przepisu jeśli można ?czekolada połączona ze śmietaną- śmietanę zagotować dodać czekoladę i jest![]()
stefanpabianice @ 19 Jun 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1141968Witam,
Bardzo podobaja mi sie wasze wyroby i mam pare pytanek.
Mianowicie czy owa masa jest na tyle plastyczna ze da sie z niej lepic tez inne rzeczy czy raczej tylko rozyczki??
Druga sprawa to od dluzszego czasu kreci mnie zabawa karmelemma ktos moze jakis przepis na plastyczny karmel z ktorego takze mozna robic rozyczki
Z gory dziekuje za odp
Pozdrawiamstafanie z pabianicczekolada plastyczna jest bardzo plastyczna i da sie z niej tez robic inne ozdoby. Jedynie co przeszkadza w robinieu to temperatura -nawet palcow
lubi sobie czekolada mieknac![]()
![]()
A co do karmelu to porozmawiaj z Jo_anna1 -ma juz doswiadczenia z karmelem https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=33596
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.