- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
Zawsze sądziłam, że serki topione są bardzo tłuste i przez to mocno kaloryczne, więc ich nie jadłam zbyt często.
Ten serek jest chudy, łatwo się go robi, a dodatki smakowe typu kminek, koperek, szynka czy inne zależą wyłącznie od Twojej fantazji.
Potrzebujesz:
Jako dodatek można dodać pokrojoną paprykę, szynkę, posiekany kminek czy czosnek, co kto lubi. U nas dzisiaj serek naturalny bez dodatków. Wyszedł taki kremowy, pyszny. Gdy postoi w lodówce, można go kroić nożem. Gdy się ogrzeje, łatwo go rozsmarować na chlebie. Jest doskonały! I chudy!
wersja na thermomix:
ser zmiksować poz. interwał, dodać pozostałe składniki.
podgrzewać 25 min. w temp. 60st C, poz 3.
Ten serek jest chudy, łatwo się go robi, a dodatki smakowe typu kminek, koperek, szynka czy inne zależą wyłącznie od Twojej fantazji.
Potrzebujesz:
- 3 kostki chudego twarogu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- przyprawy wg uznania
- 1 jajko
Jako dodatek można dodać pokrojoną paprykę, szynkę, posiekany kminek czy czosnek, co kto lubi. U nas dzisiaj serek naturalny bez dodatków. Wyszedł taki kremowy, pyszny. Gdy postoi w lodówce, można go kroić nożem. Gdy się ogrzeje, łatwo go rozsmarować na chlebie. Jest doskonały! I chudy!

wersja na thermomix:
ser zmiksować poz. interwał, dodać pozostałe składniki.
podgrzewać 25 min. w temp. 60st C, poz 3.
Ostatnią edycję dokonał moderator: