Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
A ja mam po polsku wszystko i w pieczywie słodkim (program nr 4)mam niestety 3 fazy rośnięcia w sumie 3:17 najmniej (dla 500 g).Mam też nr 5 Szybko się zwie 20 min.rozczynania ,12 min rośnięcia i 48 min pieczenia-może na tym mi tak nie wyrośnie?.
Wyjelam z maszymy. Ladnie wypieczona, odstawiajac do odparowania czuc bylo te lekkosc i puch w srodku (taka mama nadzieje, ze to to ).
Czesc kruszonki wpadla, ale nie szkodzi Tez daje duzo wanilii. Skubiac kawalek wydaje mi sie nieco malo slodka, ale to nie problem. Z reszta, jak ostygnie, to dopiero sie okaze naprawde, jaka jest.
, dodalam troszke więcej cukru ,mniej drożdzy (żeby mi znowu tak nie urosło),acha i zamiast mleka szklankę wody i dwie łyzki mleka w proszku.Piekłam tym razem na programie nr 5 szybkim 1:20.Wyszła wysoka równo z końcem formemki i bardzo dobra
Wczoraj upiekłam 2 szt.Zrobiłam rozczyn,make dałam tortową Puszystą i wyszła taka bardziej puszysta.Tak czy owak super-na ciepło z mlekiem i jakimś słodkim dodatkiem.
Jeszcze tak puszystej drożdżówki nie małam, tylko kruszonka po przyklejeniu się do szybki maszyny (tak skubana wyrosła) wlazła do środka i gdzies tam zniknęła w głębokiej odchłani ciasta Pychotka.
Ja dzis kolejna tez zrobilam. Wyrosla jeszcze piekniej. Pewnie drozdze bardziej swieze
A co do kruszonki, to omal o nie jzapomnialam. przypomnialo mi sie jak drozdzowka juz prawie pukala w szybke
Pytanie poza ciastem....
Ostatnio mi sie dosc mocna przypiekly boki - jak nigdy, nawet chleb taki nie byl. Dzis jest lepiej. Od czego to zalezy ?
Ruziu - ja troche cimna w tych drożdzach,czy to są te instant? Na Oetkerze pisze ze 7 g tych instant odpowiada 25 g świeżych. Nie wiem Ruziu jakie Ty masz, ale by można sobie przeliczyć chyba. Oo już doczytałam te instant to suszone + emulgator E 472c . Czyli u nas paczuszka cala 7 g.