Drożdżówki fantazyjne

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,280
0
0
Mówiłam, ze jestescie sadystki
cry_1.gif
Nie moze ktos wkleic brzydkich bułeczek, takie, zeby mnie zniecheciły? A staram sie ograniczyc pieczenie....

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
Została mi jedna brzydka bułeczka,niestety nie najbrzydsza z najbrzydszych, ale za to na obrzydliwym tle, może być
icon_question.gif
icon_mrgreen.gif

i ostatnia cynamonowa

Załączniki

• drozdzowki_010a.jpg
    drozdzowki_010a.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 0
  • drozdzowki_013a.jpg
    drozdzowki_013a.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,280
0
0
I to maja byc brzydkie
icon_eek.gif
Ciekwe co bys powiedziała o moich potworkach, które mi czasami wychodzą
rofl.gif

Za ładne
no_shakinghead.gif
, kusicielka
cry_1.gif

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,877
0
0
kika @ 2 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=458903Bośku, jakie tam są piękne przepisy, kto je teraz przetłumaczy, no kto??
cry_1.gif

Chociaż na te pikne bułeczki mąką posypane i na te paluchy, tak na początek co? Kto zna te mowę? Przyznac się! Uprzejmie proszę
icon_wink.gif
W tych 3 blogach, na gorze, mozna kliknac tlumaczenie automatyczne:
http://sandrakavital.blogspot.com/ / znowu zrobila cos nowego
gruebel_2.gif
/
http://papillesetpupilles.blogspot.com/
http://www.fidji.canalblog.com/
W innych mozna tlumaczyc automatucznie korzystajac z jakiegos tlumacza. Troche jest to uciazliwe.

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,909
760
113
brzydka ,bardzo brzydka
icon_wink.gif
i wcale nie mam ochoty ,wcale nie mam
icon_wink.gif
upiec takich zawijańców
icon_mrgreen.gif

Ja od miesiąca pieką same drożdzowce
gruebel_2.gif
kiedy to się mi znudzi?
Beatko dlaczego zamieszczasz takie kuszące zdjęcia?
baa.gif

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,967
3
38

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
36,746
11,448
113
Widzę, że Linn swoim linkiem rozpętała prawdziwą epidemię drożdżówkowania....
icon_mrgreen.gif

mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,877
0
0
Ale Was wzielo... Piekarnie chyba w domu otworzylyscie. Faktycznie nowe formy zachecaja do pieczenia. Ja na razie boje sie wpasc "w ciag". Ale tez je upieke...
icon_mrgreen.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
Ja się cieszę, że coraz więcej osób robi drożdżowe, bo jak dotąd to często słyszałam, że to jest jakieś bardzo wymagające ciasto, tylko dla wielce doświadczonych osób, babć z wieloletnim doświadczeniem, a to przecież takie wdzięczne, jak widać na załączonych przez WSZYSTKICH obrazkach,ciasto. Linn, a dlaczego boisz się?

Wstawiłam tu swojego rozp...dzielonego ptaszka na czerwonym tle dla Akulki, żeby ją jakoś trochę zniechęcić
fiesgrins.gif
dump.gif
icon_mrgreen.gif
ale jak widać nie pomogło
zahnlos.gif
. Przyznaję, że to tak jak pisałam, najładniejszy z tych najbrzydszych, żałuję, że nie zrobiłam zdjęć tym najbardziej koszmarnym, ale następnym razem na pewno tu Wam wstawię, będzie trochę śmiechu. Niestety ponieważ robię ptaszki nadziewane zdarza się, że pękają w czasie pieczenie-ja to nazywam, że ptaszki nastroszyły piórka
icon_mrgreen.gif

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,638
4
0
Nie wytrzymałam i je zrobiłam dzisiaj na kolację
lecker.gif

Były z jabłkiem i czekoladą oraz z różaną marmoladą
lecker.gif

kuszą mnie bardzo takie jak Jotha zrobiła, z serkiem
icon_razz.gif

Załączniki

• bu_eczki.jpg
    bu_eczki.jpg
    212.9 KB · Wyświetleń: 0

JotHa

Member
Wrz 20, 2004
22,966
0
36
kasha @ 6 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=461888kuszą mnie bardzo takie jak Jotha zrobiła, z serkiem
icon_razz.gif
icon_biggrin.gif
Dobre sa jak to drozdzowki. W ogole to ciasto jest b.dobre !
Mam jednak pytanie, nie wiem, czy tutaj w tym watku dobre do rozwiazania, czy nie lepiej w ogolnojedzeniowym (najwyzej sobie sama przeniose
icon_mrgreen.gif
).
Chodzi mi mianowicie o sposob nie tyle samego zawijania, co o zlikwitowanie przestrzeni w srodku drozdzowki, ktora powstala wkolo nadzienia. Co robie nieprawidlowo ? Przygotowalam twarozek ze smietana i cukrem waniliowym. Calosc wydawala mi sie dosc gesta, moze jednak powinnam dac bez smietany ? Z reszta z jabluszkami (a byto to cos pomiedzy dzemem a marmoladka) tez mialam przestrzen wkolo nadzienia. Staralam sie owijac dokladnie. Wiec co jest ?
baa.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,261
10
38
no bo to tak czasem jest przy drożdżówkach z serem, że w czasie pieczenia ser rośnie,(tak jak sermnik) a potem w miarę styygnięcia opada i kurczy się nieco, ciasto natomiast jest wyrośnięte i pozostaje takie po upieczeniu, po opadniętym serku zostaje jednak przestrzeń pusta... Ja ostatnio do dość rzadkich jabłek, które mam w słoikach zesmażone, dodaję mąkę ziemniaczaną, dzięki temu, po upieczeniu drożdżówek w środku mam fajną marmoladkę, nie ma żadnej dziury i drożdżówki nie namakają od tego nadzienia

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy