Drożdżówki fantazyjne

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Mówiłam, ze jestescie sadystki
cry_1.gif
Nie moze ktos wkleic brzydkich bułeczek, takie, zeby mnie zniecheciły? A staram sie ograniczyc pieczenie....
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
0
36
Została mi jedna brzydka bułeczka,niestety nie najbrzydsza z najbrzydszych, ale za to na obrzydliwym tle, może być
icon_question.gif
icon_mrgreen.gif



i ostatnia cynamonowa
 

Załączniki

  • drozdzowki_010a.jpg
    drozdzowki_010a.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 0
  • drozdzowki_013a.jpg
    drozdzowki_013a.jpg
    79 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
I to maja byc brzydkie
icon_eek.gif
Ciekwe co bys powiedziała o moich potworkach, które mi czasami wychodzą
rofl.gif

Za ładne
no_shakinghead.gif
, kusicielka
cry_1.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
kika @ 2 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=458903Bośku, jakie tam są piękne przepisy, kto je teraz przetłumaczy, no kto??
cry_1.gif

Chociaż na te pikne bułeczki mąką posypane i na te paluchy, tak na początek co? Kto zna te mowę? Przyznac się! Uprzejmie proszę
icon_wink.gif
W tych 3 blogach, na gorze, mozna kliknac tlumaczenie automatyczne:
http://sandrakavital.blogspot.com/ / znowu zrobila cos nowego
gruebel_2.gif
/
http://papillesetpupilles.blogspot.com/
http://www.fidji.canalblog.com/
W innych mozna tlumaczyc automatucznie korzystajac z jakiegos tlumacza. Troche jest to uciazliwe.
 

Margot

Well-known member
Contributor
Cze 24, 2005
16,333
156
63
brzydka ,bardzo brzydka
icon_wink.gif
i wcale nie mam ochoty ,wcale nie mam
icon_wink.gif
upiec takich zawijańców
icon_mrgreen.gif


Ja od miesiąca pieką same drożdzowce
gruebel_2.gif
kiedy to się mi znudzi?
Beatko dlaczego zamieszczasz takie kuszące zdjęcia?
baa.gif
 

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
Skoro wszyscy, to i ja
icon_biggrin.gif


drozdzowe_2a.jpg


drozdzowe_2b.jpg


drozdzowe_2c.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,699
0
0

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Lis 28, 2005
29,986
573
113
Widzę, że Linn swoim linkiem rozpętała prawdziwą epidemię drożdżówkowania....
icon_mrgreen.gif

mniam.gif
mniam.gif
mniam.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Ale Was wzielo... Piekarnie chyba w domu otworzylyscie. Faktycznie nowe formy zachecaja do pieczenia. Ja na razie boje sie wpasc "w ciag". Ale tez je upieke...
icon_mrgreen.gif
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
0
36
Ja się cieszę, że coraz więcej osób robi drożdżowe, bo jak dotąd to często słyszałam, że to jest jakieś bardzo wymagające ciasto, tylko dla wielce doświadczonych osób, babć z wieloletnim doświadczeniem, a to przecież takie wdzięczne, jak widać na załączonych przez WSZYSTKICH obrazkach,ciasto. Linn, a dlaczego boisz się?

Wstawiłam tu swojego rozp...dzielonego ptaszka na czerwonym tle dla Akulki, żeby ją jakoś trochę zniechęcić
fiesgrins.gif
dump.gif
icon_mrgreen.gif
ale jak widać nie pomogło
zahnlos.gif
. Przyznaję, że to tak jak pisałam, najładniejszy z tych najbrzydszych, żałuję, że nie zrobiłam zdjęć tym najbardziej koszmarnym, ale następnym razem na pewno tu Wam wstawię, będzie trochę śmiechu. Niestety ponieważ robię ptaszki nadziewane zdarza się, że pękają w czasie pieczenie-ja to nazywam, że ptaszki nastroszyły piórka
icon_mrgreen.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
1
0
Nie wytrzymałam i je zrobiłam dzisiaj na kolację
lecker.gif

Były z jabłkiem i czekoladą oraz z różaną marmoladą
lecker.gif

kuszą mnie bardzo takie jak Jotha zrobiła, z serkiem
icon_razz.gif
 

Załączniki

  • bu_eczki.jpg
    bu_eczki.jpg
    212.9 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

JotHa

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
22,942
0
36
kasha @ 6 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=461888kuszą mnie bardzo takie jak Jotha zrobiła, z serkiem
icon_razz.gif
icon_biggrin.gif
Dobre sa jak to drozdzowki. W ogole to ciasto jest b.dobre !
Mam jednak pytanie, nie wiem, czy tutaj w tym watku dobre do rozwiazania, czy nie lepiej w ogolnojedzeniowym (najwyzej sobie sama przeniose
icon_mrgreen.gif
).
Chodzi mi mianowicie o sposob nie tyle samego zawijania, co o zlikwitowanie przestrzeni w srodku drozdzowki, ktora powstala wkolo nadzienia. Co robie nieprawidlowo ? Przygotowalam twarozek ze smietana i cukrem waniliowym. Calosc wydawala mi sie dosc gesta, moze jednak powinnam dac bez smietany ? Z reszta z jabluszkami (a byto to cos pomiedzy dzemem a marmoladka) tez mialam przestrzen wkolo nadzienia. Staralam sie owijac dokladnie. Wiec co jest ?
baa.gif
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
0
36
no bo to tak czasem jest przy drożdżówkach z serem, że w czasie pieczenia ser rośnie,(tak jak sermnik) a potem w miarę styygnięcia opada i kurczy się nieco, ciasto natomiast jest wyrośnięte i pozostaje takie po upieczeniu, po opadniętym serku zostaje jednak przestrzeń pusta... Ja ostatnio do dość rzadkich jabłek, które mam w słoikach zesmażone, dodaję mąkę ziemniaczaną, dzięki temu, po upieczeniu drożdżówek w środku mam fajną marmoladkę, nie ma żadnej dziury i drożdżówki nie namakają od tego nadzienia