Drożdżowy warkocz z serem

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
31,238
5,263
113
Cieszę się, że Ci się udało, ale po prawdzie, to miałam na myśli te dorodne drożdżowe warkocze. :mrgreen:
 

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,478
2,541
113
ALe mi narobilas smaku, Eweraldo. Nie mam twarogu, ani nie wybieram sie do polskiego sklepu. Mam za to pyszny dzem z wisni. Czy cos do niego dodac, zeby nie wyplynal?
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
34,299
6,906
113
Ja też wolę mielone migdały czy orzechy, ale można dać mąkę ziemniaczaną lub maizenę.
Jak nie mam orzechów, sypię na rozwałkowane ciasto trochę bułki tartej, żeby wchłonęła nadmiar wilgoci.
 
  • Like
Reakcje: Aniutka

Aniutka

Well-known member
Maj 11, 2008
2,478
2,541
113
Robię. Jeden z wiśniami (dżem, migdałowa mąka, olejek migdałowy), drugi na słono. Pieką się właśnie, tylko coś mocno mi się przypiekły, nie wiem czy coś z moimi piekarnikami się dzieje czy co…
Edit: wyjęłam. Wyglądają nieźle, ciutkę ciemniejsze niż bym chciała.
 

Załączniki

  • IMG_0250.jpeg
    IMG_0250.jpeg
    179.3 KB · Wyświetleń: 15
Ostatnia edycja:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy