iwona44 @ 7 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=700803Tak wygląda po przekrojeniu,nie wiem czy dobrze czy żle,ale musiałam go piec bo normalnie zaczęły się na wierzchu robić bąbelki,jeszcze nigdy tak nie miałam.Ten chleb bardzo mocno bąbluje, trzeba go porządnie odgazowywać, ale i tak potem bąble się pojawiają. Ja te co na wierzch wyłażą przecinam po prostu nożyczkami krótko przed pieczeniem, wnerwiają mnie strasznieZreszta IMHO wszystkie zakwasowe chleby z małą ilością mąki zytniej czyli prawie czysto pszenne strasznie gazują i mają często duże dziury, ale za to szybko rosną
Caritka @ 4 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712865Witaj Aga
Chleb wyglada smakowicieDziękuję CaritkoMa sporo dziur, a chyba ich nie powinien mieć aż tyle ... No i ta ... gumowatość
Jesteście dla mnie wyrocznią w kwestiach kuchennych - jeśli szukam jakiegoś przepisu to zaczynam tutaj
Cieszę się, że w końcu zdobyłam się na pierwszy post
Agnieszka K-S @ 4 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712886Dziękuję CaritkoMa sporo dziur, a chyba ich nie powinien mieć aż tyle ... No i ta ... gumowatośćWedlug mnie, dziurki musza byci wcale nie jest ich za duzo
Ten typ tak ma
Pysznie wyglada- nie czepiaj sie
CYTATJesteście dla mnie wyrocznią w kwestiach kuchennych - jeśli szukam jakiegoś przepisu to zaczynam tutaj
Cieszę się, że w końcu zdobyłam się na pierwszy postWpadlas - jednym slowem- Witaj wsrod uzaleznionych
Mam nadzieje, ze nie przestaniesz pisac
Agnieszka K-S @ 4 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712853Witam serdecznie,
dzisiaj zrobiłam ten chleb bo chciałam upiec pszenny, który zjadłby mój synek.
Ciasto rosło jak oszalałe, wylazło mi z formy ..Odgazowywałam go 2 razy. W smaku dobry ale wyszedł mi trochę gumowatyMiałam problem z konstystencją, musiałam mu dodać więcej wody niż w przepisie ... a może to mąka albo zbyt długie wyrabianie? Będę z nim jeszcze ćwiczyć - następnym razem wyjdzie lepiej
To mój debiut na cincin
Pozdrawiam gorąconie wiem z jakiej maki robilas ten chleb? mialas jakas bardzo wysokoglutenowa ? hmm, te dziury wskazuja, jakby chcial jeszcze rosnac.
mirabbelka @ 5 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712990nie wiem z jakiej maki robilas ten chleb? mialas jakas bardzo wysokoglutenowa ? hmm, te dziury wskazuja, jakby chcial jeszcze rosnac.robiłam jak w przepisie z 550 PZZ Kraków Luksusowa (białko 10,72), ale robiłam też wczoraj Twój mirabbelko prosty jasny i też jest trochę gumowaty, choć mniej niż ten. Podejrzewam więc mąkę. Aha, oba są trochę błyszczące w środkuTak ma być?
Może i on chciał jeszcze rosnąć (wyrastał 5 godz.) ale uciekł mi z naczynia, trochę musiałam go zebrać więc lekko opadł a później w piekarniku już się nie podniósłteraz jak będę go następnym razem robić to do tej formy dam 3/4 porcji ...
Caritka @ 4 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=712901Wedlug mnie, dziurki musza byci wcale nie jest ich za duzo
Ten typ tak ma
Pysznie wyglada- nie czepiaj sie
Wpadlas - jednym slowem- Witaj wsrod uzaleznionych
Mam nadzieje, ze nie przestaniesz pisacUzależniona to ja jestem od dawna, bo większość przepisów pochodzi stądA że uwielbiam ciasta ... Tylko brakowało (brakuje) mi czasu na pisanie ale postaram się poprawić, choć i tak większość mojego wolnego czasu spędzam tutaj
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia