Margot @ 15 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=691410ja w tym roku nie przegapię ,już sie rozglądam za rabarbaremWczoraj widziałam rabarbar w sprzedaży po 6 zł/kg. Mój na działce jest jeszcze całkiem mały, więc szczyt sezonu jeszcze przed nami![]()
jobi @ 27 Apr 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=696898Bea, ja bym ze zmniejszaniem uważała. Rabarbar jest bardzo kwaśny. Trochę można, ale nie za dużo, bo będzie "za uszami drzeć"
to fakt; moze bede probowac w trakcie dosypywania cukru![]()
CYTATA stosunek 1:1 jest typowy dla konfitur, dletego zjada się ich odrobię do morza gorzkiej herbaty(ja tak robię)
wiem niestety, i dlatego nie robie juz typowych konfitur, bo chce czuc smak owocow, a nie cukru![]()
ale oczywiscie, wszystko zalezy od owocu
dzieki za odpowiedz Jobi, bede testowac![]()
ewelinka111 @ 4 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699535mam tylko imbir w proszku ile mam dodać ?
Ewelinko-ja robiłam z 1.5kg rabarbaru i dałam 1łyżeczkę imbiru w proszku.Sądzę, że to w sam raz.
Następnym razem postaram się o świeży bo myślę że warto.Pozdrawiam.![]()
Margot @ 4 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699527mi trzy te ok 300ml
trochę zostało zjedzone i trochę dodałam do ciastaPrzypuśćmy,że jakby nie zostało skonsumowane to i 4 by wyszły![]()
Ale to i tak niewiele,czyli podwójna porcja![]()
Dziękować
JustynaW @ 4 May 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=699561Przypuśćmy,że jakby nie zostało skonsumowane to i 4 by wyszły![]()
Ale to i tak niewiele,czyli podwójna porcja![]()
DziękowaćJustyno masz rację 100%
ale bez konsumpcji byłoby bardzo ciężko ,bo pachnie ....![]()
A smakuje....![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.