Hiram skandynawski

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Cieszę się bardzo, że Wam konfitura zasmakowała.
icon_smile.gif

Beo, to nie mój przepis, ale wierzę gorąco, że jego autor nie widzi przeciwskazań...
icon_smile.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Bea73

Member
Maj 28, 2007
12,223
0
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

oliweczka

Member
Maj 27, 2006
1,609
0
0
a ja sobie siedze teraz przy kompie i wcinam ten hiram na chlebku wieloziarnistym z przepisu Alexandry. Mniam, zycie jest piekne ;)
A do rabarbaru dodalam mnostwo imbiru, odrobine cynamonu i 2 garsci rodzynek - wyszedl super, ostro- slodko - kwasny. Wielkie dzieki za przepis
icon_smile.gif
 

rybkaro

Well-known member
Lis 11, 2006
1,482
387
83
Ja także sie skusiłam i nie żałuje
daumen.gif
mniam.gif
.Ten zapach i smak , troszkę się obawiałam połączenia imbiru i rabarbaru ale wyszło super . Dałam na jeden kg. rabarbaru nie całą łyżeczkę imbiru w proszku i mniej cukru . Oto efekt
mniam.gif

rabar.JPG
 

Załączniki

  • rabar.JPG
    rabar.JPG
    58.9 KB · Wyświetleń: 3

ciotkazuzanna

Member
Maj 20, 2008
20
0
0

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Rabarbar juz zapakowany w butle, czeka na jutro.
icon_biggrin.gif
 

olcieek

Member
Lip 21, 2007
3,630
0
0
Potwierdzam hiram jest wspaniały !!

Niestety zbyt późno sie zreflektowałam, bo u mnie rabarbar już za 5zł/ kg stoi :|
ale z pewnością do powtórki w przyszłym roku.
Pycha.

!
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
zrobiłam - pyszne, tylko następnym razem chyba dam mniej imbiru 9miałam świeży) i chyba dałam za dużo - bo 3 takie solidne łyzki a miały może być płaskie? bo jest to dośc pikantne
Ma być takie pikantne?
 

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
9,187
2,741
113
Ja nie robiłam, ale zawsze jak w przepisie jest napisane łyżka lub łyżeczka daję płaskie. Zazwyczaj w przepisach jest zaznaczane, że mają być kopiaste.
 

Hainaut

Member
Mar 6, 2008
115
0
0
Ja dalam 3 plaskie imbiru w proszku i wyszedl ostry. Polecam jednak zmniejszenie ilosci imbiru co najmniej o jedna lyzke.
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
olcieek @ 13 Jun 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=716424ja to chyba dałam jedną pełną i wydawał mi się mega ostry
icon_lol.gif
to sobie wyobraźcie mój hiram - z 3 kopiastych łyżek swieżego imbiru.

Mąz powiedzial "więcej tego czegoś nie rób..."

Uznałam, że będzie mozna wykorzystać do herbaty rozgrzewającej na zime, ale jako konfiturkę do pieczywa to na pewno nie
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy