yrsa @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091111Z ru-ko-lą?Jak można to poproszę bez. Hmmm, choć od Ciebie to zjem nawet z rukolą, nie będę wybrzydzać.
yrsa @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091119Prawidłowa odpowiedź
Chyba się rozpęknę od tej pizzy. Okazało się, że pół porcji to dla mnie za dużo i zostało mi trochę ciasta. Upiekę je z oliwą, grubą solą i tymiankiem.A widzisz, bo trzeba było mnie zapytać, to bym Ci powiedziała, że z połowy porcji, to robię pizzę na nas dwoje i wychodzi taka na ciut grubszym spodzie i jesteśmy objedzeni (choć jakby był jeszcze kawałek, to bym wcisnęła).
yrsa @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091128Ty to już napisałaś, a ja to przeczytałam. Ale Wy chudziaki jesteście, pewnie jecie jak ptaszki. No i chyba mumbosz miałby problem z kręceniem mniejszej porcji.Chudziak to ja nie jestem, wypraszam sobie <foch> i zjeść lubię, mumbosz świetnie sobie radzi z kręceniem połowy porcji, wrzucam wszystko, mieszam 5 minut na pierwszym biegu, wyłączam i zostawiam przykryte na 5 minut, po czym wyrabiam 10 na drugim biegu, ciasto jest idealne, leciutko tylko klei się do dna miski, formuję je w kulę i zostawiam do wyrośnięcia.
yrsa @ 13 Feb 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1091140Izoldo droga, toż ja kręciłam z połowy. Ty mi proponowałaś jeszcze mniej. Ale mniej to by było na dnie miski.A, tośmy się dogadały, kłania się czytanie ze zrozumieniem.
paulinkaa90 @ 27 Mar 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1272552Zaryzykowałam i wrzuciłam do zamrażalnika małą kulkę. Zobaczymy co wyjdzie. Jak będę odmrażać to dam znać czy będzie się nadawałoDaj znać koniecznie
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.