Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem
dzisiaj przepisałam sobie ten przepis do swojego segregatora z przepisami i powiem szczerzedopiero teraz zauważyłam, że to mięcho chyba powinno się gotować razem tymi wszystkimi składnikami wymienionymi przed marynatą, bo w samej marynacie to mięcho siedzi i robi się na bóstwo a potem pakuje się do pieca
coś chyba namieszałam, ale...
Hihi, mam pytanie: w przepisie jest MARYNATA, ok, w marynacie mięso siedzi 2 dni, ale sa oprócz mięsa tez pozostałe składniki - co mam z nimi zrobić? Nie piszesz w przespisie, a ja niedomyśla jakaś jestem
dzisiaj przepisałam sobie ten przepis do swojego segregatora z przepisami i powiem szczerzedopiero teraz zauważyłam, że to mięcho chyba powinno się gotować razem tymi wszystkimi składnikami wymienionymi przed marynatą, bo w samej marynacie to mięcho siedzi i robi się na bóstwo a potem pakuje się do pieca
nie, mięsko powinno obgotowyać się tylko w osolonej wodzie![]()
nie, mięsko powinno obgotowyać się tylko w osolonej wodzie
to kiedy się korzysta z tych składników![]()
oj mieszam najpierw je gotujesz z solą potem je dwa dni marynujesz w tej marynacie wieloskładnikowej ( obracasz w lodówce co 8 godzinek ) potem nacierasz marynatą obsypujesz papryka i siup do pieca a później sie zajadasz i
Tutaj piszęPapryką posypuje się mięsko chwilę przed wstawieniem do piekarnika
![]()
Justyna
no i tak też zrobiłam, tyle tylko, że w przepisie Hii są podane (pod ilością mięska jakie trzeba nabyć) jeszcze jakieś składniki i o nie mi chodzikiedy i co z nimi się robi...
Na sam koniec po wyjęciu z marynaty obsypuję jeszcze przyprawami.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.