No więc schab nie jest najlepszy według tej metodyznaczy zjeść się da, oczywiście, nawet jest miękki i nie za suchy, ale jest przeciętny w smaku, podczas gdy karkówka jest wyrafinowana, powiedziałabym![]()
tluszczyk podkresla smak niestety
Zrobilam z lopatki i wyszlo prze, przepyszneBajaderko a po naszemu lopatka jak sie mowi :![]()
![]()
wynalazlam ze to jest '' pork shoulder '' ale chce sie upewnic
karkowke moge kupic w polskim sklepie albo biodrowke
czy ona by sie nadawala??(biodrowka-jest chudsza )
sorry ze takie zasmiecanie :|
Zrobilam z lopatki i wyszlo prze, przepyszneBajaderko a po naszemu lopatka jak sie mowi :![]()
![]()
sorry ze takie zasmiecanie :|oczywiście, że by się nadawała - kupuj śmiało![]()
![]()
sorry ze takie zasmiecanie :|No a po naszemu, co to jest biodrowka? Serio![]()
Moim zdaniem biodrówka, ponieważ jest gorszym gatunkiem mięsa do tego celu się nie nadaje.
BahusJa robiłam i biodrówkę i łopatkę i szynkę, i boczuś nawet i wszystkie one były równie smaczne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
schab odradzam za to
![]()
Tak wygląda biodrówka:http://www.beefsan.com.pl/wieprzowe/pages/image001.htmlWOW, ale fajna stronka![]()
Tak wygląda biodrówka:http://www.beefsan.com.pl/wieprzowe/pages/image001.htmlPowyższą potrawę robiłem jeszcze z przepisu zamieszczonego gdzie indziej (a więc dość dawno) i wyszła rewelacyjnie. Nie przeczę, że i z biodrówki wyszła smaczna (szczególnie gdy mięso pochodziło z młodej sztuki i było wstępnie obgotowane). Jednak biodrówki raczej się nie piecze, gdyż poddana działaniu wyższej temperatury robi się twarda i łykowata. Natomiast świetnie się nadaje do potraw typu galarety. jako dodatek do bigosu i niektórych gulaszy (duszonych). Są to wnioski z moich długoletnich obserwacji, ale oczywiście mogę się mylić![]()
Bahus
A za podrzuconą świnkę (kawałek) bardzo dziękuję. Miło nasieszyć oko pięknym kawałkiem mięska. Znasz się na pięknie.![]()
![]()
![]()
Znasz się na pięknie
wiem hihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..................![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dziękuję - mi to trzeba głośno i wyraźnieGraz, nie masz sie co wstydzic. Ja tez nie docyztalam, ze to co na poczatku podane na koncu idzie.
Dzieki. Teraz i ja wiem jak robic![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.