BeataSz @ 10 Jan 2005 napisał:index.php?act=findpost&pid=49207Podawać z ziemniakami można i jakąś ostrzejszą surówką. Ja zawsze robię do nich surówkę z pora.A surówka z pora to jaka dokładnie?
BeataSz @ 30 Nov 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=782448obojętnie jaka, proponuję pora bo jest wyrazistym w smaku warzywem.
Ja surówek nie robię z jakichś konkretnych przepisów.
Ale powiem Ci jak robię tę z pora:
jasną część pora kroję w półkrążki, solę, mieszam i zostawiam na jakiś czas aż trochę zmięknie, potem wygniatam jeszcze trochę ręką, ew. odlewam słony sok.
dodaję startą na drobnych oczkach marchewkę, pokrojone w kosteczkę jabłko, dodaję trochę majonezu i śmietany. I tyle.Dzięki, no właśnie o to mi chodziłoBardzo lubię pora, ale dotąd jakoś nie natknęłam się na dobre przepisy na surówki z niego. Jak jadłam w macierzystym domu, to nie lubiłam, bo w ogóle pora nie lubiłam za młodu, ale potem mi się odwidziało, i szuka smaków z dzieciństwaTwoja recepta całkiem mi go przypomina.
Lud_ @ 25 Jun 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=720963Bez panierki się nie obędzie?Jak nie chcesz panierki z bulki tartej, to można do tego celu wykorzystać zmiksowane kukurydziane płatki śniadaniowe albo granulat sojowy (też rozdrobniony). W panierce są smaczniejsze.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.