Kourabiedes

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
32,524
6,244
113
Niestety, zauważyłam otwarty wątek. :>
Zakupiona ostatnio mąka migdałowa okazała się mąką z całych migdałów, ze skórką. Jest szara i czuję jej lekką wytrawność, a nie słodycz. Nie wiem, czy jej użyć do tych ciasteczek, może zmieszam z orzechową?
To nie koniec dylematów. Możecie polecić dobrą wodę z kwiatów pomarańczy? To co sprzedają w Kuchniach Świata i na Allegro to jakaś kpina. Czysta woda ze śladowym zapachem. W ciasteczkach nie pachnie nic, a przecież nie można jej dawać więcej.

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,542
2,144
113
Niestety, zauważyłam otwarty wątek. :>
Możecie polecić dobrą wodę z kwiatów pomarańczy? To co sprzedają w Kuchniach Świata i na Allegro to jakaś kpina. Czysta woda ze śladowym zapachem. W ciasteczkach nie pachnie nic, a przecież nie można jej dawać więcej.
Bo trzeba szukać "Fleur d'Oranger", może to i 'identyczne z naturalnym', ale daje tyle aromatu ile trzeba. Ostatnio znalazłam w Auchan

https://zakupy.auchan.pl/products/a...eZqACweULmivnSbc_3WEI3BN2mrCItZRmULffg2HoJkfQ

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
32,524
6,244
113
Szukałam eau de fleur d'oranger culinaire, a i tak większość to woda toaletowa. :roll:
To, co pod linkiem, to aromat, a nie woda.

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
8,542
2,144
113
Szukałam eau de fleur d'oranger culinaire, a i tak większość to woda toaletowa. :roll:
To, co pod linkiem, to aromat, a nie woda.
Jak otworzysz, to stwierdzisz, żę ma konsystencję wody i aromat taki jak trzeba. Dowiedziałam się o istnieniu tego aromatu w piekarni małego francuskiego miasteczka i od tej pory co pewien czas przywożę albo poluję w Auchan. Tyle moich doświadczeń, zrobisz jak uważasz.

• Dzięki
Reakcje: Buka

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy