Buka
Well-known member
- Wrz 19, 2004
- 32,524
- 6,244
- 113
Niestety, zauważyłam otwarty wątek. 
Zakupiona ostatnio mąka migdałowa okazała się mąką z całych migdałów, ze skórką. Jest szara i czuję jej lekką wytrawność, a nie słodycz. Nie wiem, czy jej użyć do tych ciasteczek, może zmieszam z orzechową?
To nie koniec dylematów. Możecie polecić dobrą wodę z kwiatów pomarańczy? To co sprzedają w Kuchniach Świata i na Allegro to jakaś kpina. Czysta woda ze śladowym zapachem. W ciasteczkach nie pachnie nic, a przecież nie można jej dawać więcej.
Zakupiona ostatnio mąka migdałowa okazała się mąką z całych migdałów, ze skórką. Jest szara i czuję jej lekką wytrawność, a nie słodycz. Nie wiem, czy jej użyć do tych ciasteczek, może zmieszam z orzechową?
To nie koniec dylematów. Możecie polecić dobrą wodę z kwiatów pomarańczy? To co sprzedają w Kuchniach Świata i na Allegro to jakaś kpina. Czysta woda ze śladowym zapachem. W ciasteczkach nie pachnie nic, a przecież nie można jej dawać więcej.
