kasiak73 @ 20 Dec 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1231564Moje ciasto sie rozsypywało nie mogłam go skleić tez jeszcze ciepłe wyrabiałam ,może jednak za duzo mąki.
Czy dajecie tyle ile w przepisie jest ??Z tego co pamiętam, to moje pierwsze doświadczenie z krajanką było takie jak Twoje, potem już robiłam tak, że dodawałam mąkę stopniowo, aż ciasto osiągnęło konsystencję plasteliny.
ania-magda @ 4 Dec 2012 napisał:index.php?act=findpost&pid=1376098Piekarnik gazowy. Blachy to raczej takie zwykłe, prostokątane z rantem i wykładam papierem do pieczenia. Stawiam na zwykłej blasze, takiej na wymiar piekarnikaStawiasz na blasze? Nie na kratce? To ja się nie dziwię, że się nie dopiekają. Piekarniki mają zwykle taką metalową kratkę do wsuwania i na tym się stawia blachę z ciastem.
Mam piekarnik gazowy od zawsze, za nic nie wymienię na elektryczny, problemów z pieczeniem nie odnotowałam żadnych.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.