Bea73 @ 21 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794243Mnie z jednej porcji wyszlo wtedy ok. 23-25 choinek ok. 6 cm wysokosciI takie sa najlepsze. Moje sa ciensze, krocej pieczone, ale nastepnym, razem beda grubsze, koniecznie.![]()
Marciszon @ 21 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794327... mam zapytanie czy macie dobry sposób na ucieranie "do białości"? czy można ten fragment przepisu jakoś przyjemnie pominąć/ zastąpić? Przez ucieranie wiele przepisów jest na mojej liście oczekujących, niestety wypieranych przez ciacha, którym wystarcza mieszanie, miksowanie itd.Joanna @ 17 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=792276...Nie ucierałam masła na puch, tylko wszystko przesiekałam na stolnicy jak każde kruche.hazo @ 20 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=793890Ja tak robiłam. Wrzuciłam wszystko do malaksera (oprócz czekolady i skórki kandyzowanej). Jak się zrobiła z tego "kasza" dołożyłam czekoladę i skórki. I już.Zastanawia mnie,dlaczego tak wiele osób nie czyta opinii pod przepisami
Szczególnie w krótkich wątkach. Z nich naprawdę wielu ciekawyh rzeczy, np. o ciastkach, które chcemy upiec, można się dowiedzieć.![]()
hazo @ 21 Dec 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=794342Zastanawia mnie,dlaczego tak wiele osób nie czyta opinii pod przepisami
Szczególnie w krótkich wątkach. Z nich naprawdę wielu ciekawyh rzeczy, np. o ciastkach, które chcemy upiec, można się dowiedzieć.
Przyznam się, że mnie to nie tylko irytuje, ale wręcz czasem zniechęca do wstawiania przepisów, zwłaszcza, że zawsze się staram to robić jak najstaranniej i najdokładniej, a i tak potem czasami muszę kilkakrotnie powtarzać jakieś raz już podane informacje...
Notatki o wszelkich wprowadzonych modyfikacjach w cudzych przepisach zostawiam nie tylko dla wspomożenia swojej własnej zawodnej pamięci, ale też i dla wygody innych, więc pytanie o udzieloną dwa wpisy wcześniej odpowiedź zawsze mnie zdumiewa.... Zwłaszcza w tym przypadku, bo zrobiłam to dwukrotnie....
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.