Beato doradź,
pewnie czegoś nie doczytałam, ale chciałabym się upewnić czy wątróbka i inne podroby mają być wcześniej podpieczone? Czy je pokroić na mniejsze czy przemielić przez maszynkę?
A może tak jak robię do pasztetu najpierw podduszam, a później mielę?Ja tu wszystko surowe daję, część wątróbki i serduszkek czy żołądków też czasem kroję tylko drobniej trochę i dodaję, żeby później były widoczne inne "kolory" w środku farszu, taka mozaika wyjdzie, ale nie jest to konieczne, ładnie wyglądają w ciemniejszym mielonym farszu większe kawałki np. piersi, które są jaśniejszej barwy, lub inne dodatki np. rodzynki, śliwki czy morele ( jeśli ktoś lubi tak)Ale wszystko surowe, potem się razem upiecze .
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.